Da li je na pomolu bokserski spektakl: Vajlder izazvao, Džošua prihvatio

Vajlder je nakon odbrane titule u WBC federaciji kazao da želi borbu sa Džošuom, prvakom u WBA i IBF, a Britanac je spreman da mu izađe na crtu
112 pregleda 4 komentar(a)
Džošua, Foto: Reuters
Džošua, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2017. 22:05h

Spektakl je na pomolu - Entoni Džošua je prihvatio poziv Donteja Vajldera na borbu za titulu apsolutnog šampiona svijeta u teškoj kategoriji.

Vajlder je nakon odbrane titule u WBC federaciji kazao da želi borbu sa Džošuom, prvakom u WBA i IBF, a Britanac je spreman da mu izađe na crtu.

"Jedno je priča, a drugo zvaničan poziv. Ja imam ozbiljne namjere da postanem apsolutni šampion, a on ako želi borbu i najavljuje je - neka pošalje ponudu. Ja čekam. Ako to ne uradi on, uradiću ja, ali onda će da bude borba pod mojim uslovima", rekao je Džošua.

Vajlder (32) je nedavno ostvario 39. pobjedu u profi-ringu, a 38. put meč dobio nokautom. Na taj način završio je duel sa Bermanom Stivernom.

Džošua (28) je krajem oktobra bio bolji od Karlosa Takama u Kardifu, što je bio njegov 20. trijumf u karijeri. Sve ih je ostvario na domaćem terenu, u Britaniji.

"On rasprodaje stadione u svojoj zemlji, ali zna se gdje su prave borbe i veliki novac. Meni nije problem da dođem kod njega, kralju je svejedno gdje će nokautirati rivala. Ali, njegovi navijači bi trebalo da ga natjeraju da ode u Ameriku, tamo gdje su najveći, i da zaista vide da li je on najbolji borac", kazao je Vajlder.

"Ne bojim se nikoga, to svi znaju. Tu sam, otvoren za pregovore i čekam da vidim šta može da mi ponudi. Ja sam spreman za borbu u prvoj polovini 2018. godine", odgovorio je Džošua.

Ako ne dođe do dogovora, i jedan i drugi bi mogli da se okrenu trećem šampionu u teškoj kategoriji, Novozelanđaninu Džozefu Parkeru, koji ima pojas u WBO federaciji.

Bonus video: