Bijelo Polje: Direktor Osnovne škole na optuženičkoj klupi

Spahić donio odluku da se niko od prijavljenih kandidata ne izabere na mjesto sekretara, navodeći da poništava konkurs
308 pregleda 0 komentar(a)
Suđenje Ilustracija (novine)
Suđenje Ilustracija (novine)
Ažurirano: 08.11.2017. 18:49h

U Bjelopoljskom Osnovnom sudu za 21. novembar zakazano je suđenje Sabahetu Spahiću, direktoru OŠ “Šukrija Međedović” iz Godijeva, optuženom za neizvršenje sudske odluke.

Predmet je dodijeljen u rad sudiji Draganu Mrdaku.

Protiv Spahića Osnovno tužilaštvo Bijelo Polje, 30. oktobra je nakon sprovedenog izviđaja, podnijelo optužni predlog protiv okrivljenog Spahić zbog dva krivična djela neizvršenja sudske odluke.

U tužilačkom aktu piše da je presudom Osnovnog suda usvojen tužbeni predlog tužilje Anite Zejnilović, kojom se poništava odluka škole o izboru kandidata i nalaže da se izvrši ponovni izbor između prijavljenih kandidata po raspisanom oglasu, za radno mjesto sekretar - računovođa, osam dana od pravosnažnosti odluke.

Uz to, takođe presudom Osnovnog suda, usvojen je tužbeni zahtjev tužioca Almina Hodžića, kojom se poništava odluka škole za radno mjesto sekretara - računovođe, a školi nalaže da donese novu odluku koja se odnosi na izbor prijavljenih kandidata, shodno konkursu objavljenom u djevnim novinama u roku od osam dana od pravosnažnosti presude.

Obrazloženo je da je Spahić donio odluku da se niko od prijavljenih kandidata ne izabere, navodeći da poništava konkurs, uz ispravku da se prijem računovođe sekretara vrši na određeno vrijeme. Spahić je naveo da je ta odluka konačna.

Bonus video: