Miroslav Vujović medaljom proslavio 27. rođendan

Vujović se razornim udarcem koljenom u pleksus rivala pobrinuo za ulazak u polufinale, čime je obezbijedio medalju. Tako je Crna Gora nastavila kontinuitet osvajanja odličja na najvećim takmičenjima
467 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Vujović i Predrag Lekić, Foto: Kik boks savez Crne Gore
Miroslav Vujović i Predrag Lekić, Foto: Kik boks savez Crne Gore
Ažurirano: 08.11.2017. 18:05h

Crnogorski kik bokser Miroslav Vujović na najljepši način sebi je danas obezbijedio poklon za 27. rođendan - obezbijedio je prvu veliku medalju u karijeri, pošto se plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva u kik-boksu.

On je danas u Budimpešti u superteškoj kategoriji discipline K1 nokautom u drugoj rundi pobijedio Turčina Fatiha Simika iz Turske.

Vujović je imao i sreće na žrijebu, jer je bio slobodan u prvom krugu. Rival Vujovića u sjutrašnjem polufinalu biće Poljak Mihal Blavdžievič.

"Fenomenalan je osjećaj, moja prva medalja sa velikog takmičenja. Borio sam se najbolje u dosadašnjoj karijeri, sve vrijeme sam bio bolji a onda sam u drugoj uspio da veoma neugodnog rivala, koji je slavio na startu šampionata, nokautiram koljenom. Protivnik u polufinalu je odlični Poljak, ali iskreno očekujem pobjedu i daću sve od sebe da se plasiram u finale", kazao je za" Vijesti", 27-godišnji reprezentativac Vujović.

Komplimenti za njegov nastup nijesu izostali ni od stručnog štaba naše selekcije.

"Vujović je odlično ušao u meč, diktirao tempo i bio bolji rival. U drugoj rundi tokom jedne razmjene udaraca pogodio je rivala koljenom u pleksus i primorao ga na predaju“, kazao je selektor Goran Radonjić agenciji MINA.

Plasman u polufinale nije uspio da izbori Dejvid Kajević u lou- kiku, a poraz je doživio i povratnik u rerezentaciju, Marko Nikolić u disciplini K1.

Kajević je u meču za medalju u kategoriji do 75 kilograma poražen od Bugarina Atanasa Bojilova, odlukom sudija na poene 3:0. Plasman u četvrtfinale Kajević je izborio pobjedom protiv Poljaka Kamila Sojkovskog 3:0.

„Kajević zbog povrede noge nije mogao da pruži svoj maksimum. Borio se i opravdao naša očekivanja“, kazao je Goran Radonjić.

Bojilov je plasmanom u polufinale obezbijedio drugu medalju sa velikih takmičenja, nakon što je prošle godine bio srebrni na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Poraz u prvoj borbi na šampionatu doživio je Nikolić, u kategoriji do 75 kilograma, od Dejvida Votsa sa Novog Zelanda.

„Nikolić je poražen u neizvjesnom meču. Naš borac je u drugoj rundi dva puta bio na podu, ali se u trećoj vratio i dva puta slao rivala na pod“, kazao je Radonjić.

Na startu šampionata juče su eliminisani Remzija Dacić i Anastazija Petrović.

Bonus video: