OSUMNJIČENI ZA NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH MATERIJA

Nastavak akcije "Boka": U HN uhapšene dvije osobe, policija oduzela municiju, oružje...

Dodaje se da je akcija usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL)
76 pregleda 3 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.11.2017. 13:41h

Hercegnovska policija danas je u nastavku akcije "Boka" uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Uhapšeni su J.M. (36) i D.K. (42) iz Herceg Novog.

Policija je prilikom pretresa stana koji koristi J.M. na licu mjesta zatekla njegove sugrađane G.F. (39) i D.K. Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela municiju, oružje, metalne palice, granatu...

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednoti Herceg Novi su danas u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za borbu protiv droga, u nastavku akcije „Boka“ lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je akcija usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL). 

"Naime, službenici CB Herceg Novi su u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za borbu protiv droga, 08.11.2017. godine, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriti J.M. (36) iz Herceg Novog. Prilikom pretresa na licu mjesta su zatečena dva bezbjednosno interesantna lica G.F. (39) i D.K.(42) iz Herceg Novog. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 33 metka puščane municije raznog kalibra, jedna ručna bomba crne boje „M57“, puška nepoznate marke i kalibra, dva bajoneta, boks, metalna palica na izvlačenje, dva prazna okvira od pištolja, zatvarač od puške i jedna granata, najvjerovatnije od ručnog raketnog bacača. Nakon kriminalističke obrade utvrđeno je da jedan metak pištoljske municije, dva prazna okvira od pištolja, jedna granata, najvjerovatnije od ručnog raketnog bacača, metalna palica na izvlačenje, zatvarač od puške, dva bajoneta i metalni boks pripadaju J.M, dok 32 komada puščane municije, puška nepoznate marke i kalibra i ručna bomba „M57“ pripadaju D.K", rečeno je iz UP.

Dodaje se da će predmetna municija i eksplozivne naprave biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja. 

"O događaju je obaviješeten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se J.M. i D.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u šest akcija koje su sprovedene u prethodnih mjesec dana izvršili pretrese na 103 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima", kazali su iz UP.

Dodaju da se aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala nastavljaju.

Preporučujemo za Vas