Vremeplov: Alo, ođe ministar

0 komentar(a)
budvanska marina, Branimir Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
budvanska marina, Branimir Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.11.2017. 09:15h

Ministri u Vladi CG iz svog džepa ne plaćaju ni cent za utrošene impulse bez obzira koliko razgovorali svojim mobilnim telefonom, a neki od njih i ne znaju koliko im iznosi račun.

Ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović kaže da u Vladi “u posljednje vrijeme jako puno vode računa” o telefonskim računima, podsjećajući da u okviru budžeta svakog resora postoji stavka rashodi za telefonske usluge. Iz okvira te stavke, navodi on, njegov resor ne izlazi. Međutim, on nije znao da kaže koliki mu je prosječni mjesečni račun.

“Ne znam, to vode drugi ljudi”, rekao je Gvozdenović Vijestima, zamjerajući što se za finansije ne pita sekretar Ministarstva.

Ni ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović ne zna koliko mjesečno potroši na razgovore mobilnim telefonom: “Ne dolazi do mene račun. Van posla zloupotrebljavam telefon ako nazovem ženu ili djecu, ako je to zloupotreba”.

U Ministarstvu finansija Vijestima je objašnjeno da svako ministarstvo i druga potrošačka jedinica u svom budžetu ima planiranu stavku rashodi za telefonske usluge, koji obuhvata i račune za fiksnu telefoniju, te da ne postoji jedinstveni pravilnik na nivou Vlade o tome koji funkcioneri ili činovnici imaju pravo na “plaćene” račune.

Bonus video: