Zimska scena Barskog ljetopisa: Književno veče, izložba, koncert...

Svi programi počinju u 19 časova i biće besplatni za posjetioce, osim pozorišne predstave za koju se ulaz naplaćuje pet eura
0 komentar(a)
Barski ljetopis, Zimska scena barskog ljetopisa, Foto: Barski ljetopis
Barski ljetopis, Zimska scena barskog ljetopisa, Foto: Barski ljetopis
Ažurirano: 07.11.2017. 16:40h

Novembarski program zimske scene Barskog ljetopisa obuhvata četiri umjetnička segmenta - književno veče, izložbu, teatar i koncert, u okviru kojih će se “Četvrtkom u Dvorcu“ okupiti domaća i regionalna umjetnička imena, saopštila je portparolka te manifestacije, Marija Drašković.

Scensko-dramski program „Noć skuplja vijeka“ biće izveden u četvrtak u kome će učestvovati glumac Slobodan Marunović, vokalna solistkinja Mila Nikić i prof. dr Rade Amanović, koji će svirati gitaru. Veče će biti koncipirano kao poetski teatar u kome dominira interpretiranje lirske poezije nastale na prostoru Crne Gore, ali i muzičkih obrada poznatih crnogorskih pjesama.

Izložba slika akademskog umjetnika Jakše Ćalasana biće otvorena 16. novembra. Ćalasan je javnosti poznat po vizuelnim “intimnim zabilješkama o duhovnim borbama, rastu, nadi, tjeskobi, preživljavanju, dokolici, ravnodušnosti, egzibicionizmu, skromnosti i o svim onim titrajima ljudskog duha i duše što se manifestuju u krajnje običnim svakodnevnim prizorima“. Postavka njegovih radova moći će da se obiđe u Dvorcu u narednih mjesec dana. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović.

Uoči Dana Opštine - Dana oslobođenja Bara, 23. novembra u Dvorcu će se igrati predstava “Dok nas smrt ne razdvoji” Mire Furlan, u režiji Mikija Manojlović, koji uz Anitu Mančić, Jasnu Đuričić i Jovanu Gavrilović, tumači i jednu od uloga u komadu. Produkciju potpisuje Radionica integracije iz Beograda,

“Novembarski program zimske scene biće zakružen džez koncertom i to nastupom Šule Jovović kvarteta, koji će 30. novembra za sve ljubitelje ovog zvuka interpretirati repertoar koji obuhvata džez standarde i obrade crnogorskih numera u džez maniru. Kvartet sačinjavaju: Sara Jovović (klavir), Milivoje Pićurić (kontrabas), Martin Đorđević (bubnjevi) i Milorad Šule Jovović (gitara)”, saopšteno je.

Svi programi počinju u 19 časova i biće besplatni za posjetioce, osim pozorišne predstave za koju se ulaz naplaćuje pet eura.

Bonus video: