ALTERNATIVNA MEDICINA

Kašika meda s crnim kimom melem je za organizam

Ljekovitu smjesu meda i kima vrlo jednostavno možete napraviti sami, a dovoljno je da zdrobite sjemenke kima i pomiješate ih s prirodnim medom
1535 pregleda 0 komentar(a)
Med, Foto: Shutterstock
Med, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2017. 18:14h

Započeti svaki dan kašikom meda oduvijek je bio lijek za jačanje imuniteta, ali ako s čistim medom pomiješate samljeveni crni kim, možete dodatno zaštititi organizam od bakterija i virusa!

Sjemenke crnog kima koristile su se godinama u tradicionalnim medicinama Dalekog istoka, Indije i Sjeverne Afrike. Crni kim u narodu često nazivaju začinom s hiljadu ljekovitih svojstava koji liječi sve osim smrti. Ovaj začin su tek u skorije vrijeme otkrili ljekari alternativne medicine, imunolozi i farmaceuti.

Kada crni kim pomiješate s medom, dobićete melem za organizam koji je efikasan u jačanju imunološkog sistema i tretmanu mnogih bolesti.

Med sa kimom smanjuje povišen krvni pritisak i time doprinosi zdravom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, doprinosi zdravlju pluća i gornjeg raspiratornog sistema, a pokazao se kao vrlo efikasnim kod liječenja astme i bronhitisa. Med s kimom koristi se i kod liječenja bolesnih bubrega te psorijaze kod djece.

Odličan je i za liječenje akni, alergija, nadimanja, stomačnih tegoba, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, upale desni te nedostatka koncentracije. Kim se u alternativnoj medicini koristi i za liječenje impotentnosti i teških oblika neplodnosti.

Ljekovitu smjesu meda i kima vrlo jednostavno možete napraviti sami, a dovoljno je da zdrobite sjemenke kima i pomiješate ih s prirodnim medom.

Preporučuje se kozumiranje od jedne do dvije male kašike meda s kim svako jutro, na prazan stomak ili prije obroka. Ovaj med mora se konzumirati drvenom ili plastičnom kašikom. Ako vam je smjesa jaka, možete je zaliti šoljicom nekog toplog napitka, prenosi klix.ba.

Preporučujemo za Vas