Podgorica: Snimao se sa tuđom ženom, pa od njenog muža tražio novac?

"R.V. je pristao da I.R. isplati novčani iznos od 150 eura, kako bi ucjena i prijetnje prestale. Međutim, i nakon izvršene isplate poruke prijetećeg sadržaja su se nastavile", saopšteno je iz Uprave policije
90 pregleda 0 komentar(a)
Novac
Novac
Ažurirano: 07.11.2017. 15:06h

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv I.R. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je ucjenjivao sugrađanina R.V. (56).

"Službenici CB Podgorica su postupili po prijavi koju je oštećeni R.V. (56) iz Podgorice podnio 30.10.2017. godine u kojoj je naveo da mu na lični broj telefona duži vremenski period stižu SMS poruke i pozivi prijetećeg sadržaja od strane I.R. Sumnja se da je I.R, od avgusta 2017. godine ostećenom R.V. upućivao prijetnje putem telefona da će ukoliko mu ne isplati određeni novčani iznos objaviti na društvene mreže, Facebook i You Tube, video materijal koji posjeduje i koji može nanijeti štetu ugledu oštećenog i njegove porodice a na kojem se nalazi osumnjičeni I.R. i supruga oštećenog. R.V. je pristao da I.R. isplati novčani iznos od 150 eura, kako bi ucjena i prijetnje prestale. Međutim, i nakon izvršene isplate poruke prijetećeg sadržaja su se nastavile", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su tokom kriminalističke obrade, prikupljena obavještenja od građana, izvršen je uvid u SMS komunikaciju R.V. i I.R, kao i drugi materijalni dokazi neophodni za procesuiranje krivične prijave.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv I.R. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ucjena u produženom trajanju. Krivična prijava protiv osumnjičenog I.R. je podnijeta u redovnom postupku jer se on već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela", kazali su iz UP.

Bonus video: