GLAVNI MOTIV JE BOKA

Fotografije "To sam ja" u Tivtu: Promjena u stvaranju Zorana Nikolića

"Zoran je ušao u novu fazu stvaralaštva. Njegove uobičajene fotografije barki, jedrilica i regata su sada primijenjene i transponovane u novi oblik i to im je dalo i neku novu i ljepšu, moderniju dimenziju"
54 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Nikolić, Foto: Siniša Luković
Zoran Nikolić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.11.2017. 11:17h

“To sam ja” izložba fotografija Zorana Nikolića, otvorena je u Galeriji ljetnjikovca Buća Luković u Tivtu. Čest motiv na njegovim djelima je Boka, more, barke, jedrilice... Postavku u Tivtu otvorio je v.d. direktora Centra za kulturu Neven Staničić.

“Zoran koji se prije svega bavi Bokom, morem, barkama imao je potrebu da izložbu nazove “To sam ja”. Promjena koju večeras primjećujemo je priznanje da je intervenisao na svojim fotografijama i otvorio novu priču u fotografskom izrazu. Teme su iste ali se tehnologija promijenila, pogotovo kada su fotografije štampane na platnu, onda izazov postaje interesantniji i eksperiment prihvatljiviji. Desila se još jedna promjena, razložio je svoju fotografiju na likovni izraz triptih. Divim se hrabrosti kojom je krenuo i unaprijed radujem njegovim sljedbenicima”, kazao je Staničić.

“Zoran je ušao u novu fazu stvaralaštva. Njegove uobičajene fotografije barki, jedrilica i regata su sada primijenjene i transponovane u novi oblik i to im je dalo i neku novu i ljepšu, moderniju dimenziju. Iako lično ne volim naknadne intervencije na forografijama, ali volim likovnost, ovako su Zoranove fotografije dobile novi i sjajan izgled jer su štampane na materijalu koji ističe njihovu boju i ljepotu”, ocijenila je dr Maja Đurić.

Preporučujemo za Vas