Počele pljevaljske Novembarske svečanosti

Omažom Milojku Miju Petriću završiće se svečanosti...
140 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.11.2017. 10:35h

Izložbom “Voda u knjigama umjetnika - pergament koncertina“, u izložbenom prostoru SC “Ada“ počele su pljevaljske Novembarske svečanosti.

Manifestacija se organizuje 10. put povodom 20. novembra, Dana opštine.

Autorka izložbe je Leposava Milošević Sibinović, a prikazane su razne teme na pergamentu.

U ime organizatora, govorio je direktor Umjetničke galerije „Vitomir Srabljanović“ Belis Pojatić, a izložbu je otvorila menadžerka Opštine Emina Salihović.

Sinoć je u Domu Vojske organizovan muzički hepening na kojem su nastupili pljevaljski muzičari, a u petak i subotu u 18 i 20 časova biće prikazan film “Slučajevi pravde”.

U ponedeljak će se održati književno veče “Njegoševa filozofija čovjeka”, autorke prof. dr Sanje Tomović, a dan kasnije gradsko pozorište iz Podgorice u Sali Doma Vojske izvešće predstavu “Čuvari tvog poštenja”.

U srijedu u 12 sati biće organizovana izložba radova mališana iz vrtića “Eko bajka”, a u 11. novembra biće prikazan dječji film “Mali Bigfoot”.

U Gimnaziji će 14. novembra biti organizovan koncert Gradskog tamburaškog orkestra, a u srijedu predavanje I izložba minijatura pod nazivom “Zoograf Andrija Raičević”.

Istog dana predviđen je koncert Kulturno umjetničkog društva “Volođa”, a dan kasnije književno veče na kojem će nastupiti zavičajni pisci. Koncert narodnih igara i pjesama KUD-a iz Edirne (Turska) na programu je 21. novembra, a dan kasnije predstavljanje romana “Svi Moji” Zuvdije Hodžića. U SC “Ada” će 23. novembra biti postavljena izložba radova pljevaljskih slikara, a sljedećeg dana u Domu vojske izložba nošnji u organizaciji KUD “Volođa”. Kik-boks turnir održaće se 25. novembra, a dan kasnije godišnji concert KUD-a “Volođa”. U Domu Vojske 27. novembra koncert će održati braća Teofilović, a dan kasnije nastupiće stend ap komičar Andrija Dabanović.

Omažom Milojku Miju Petriću posljednjeg dana novembra završiće se ovogodišnje Novembarske svečanosti.

Bonus video: