"USKORO POTPISIVANJE UGOVORA"

Ruhe: Odboreno 10 miliona eura za rekonstrukciju puta Rožaje - Špiljani

54 pregleda 4 komentar(a)
Osman Nurković, EBRD, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Osman Nurković, EBRD, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 03.11.2017. 19:19h

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je sredstva u iznosu od 10 miliona eura, kao prvu tranšu, za rekonstrukciju magistralnog puta Rožaje - Špiljani, saopštila je direktorica te institucije za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlot Ruhe.

Ona je kazala da se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za povlačenje tih sredstava.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ruhe i šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Japom Sprejom.

“Sagovornici su naveli izuzetno dobro saradnju koju je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvarilo u prethodnom periodu sa EBRD-om, kao i očekivanje da će saradnja i u predstojećem periodu biti ne samo nastavljena, nego i unaprijeđena”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nurković je podsjetio na značaj projekata koji su na partnerskoj osnovi realizovani uz podršku EBRD-a.

On smatra da postoji značajan prostor za ostvarivanje saradnje u domenu putne i željezničke infrastrukture, kao i u domenu valorizacije aerodroma.

Nurković je ocijenio pozitivnim rekonstrukcije magistralnog puta Rožaje - Špiljani i dodao da očekuje da će EBRD i u narednom peirodu biti pouzdan partner Vladi u unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture.