Premijera na TV Vijesti: "Šta ljevica želi?" - politički dokumentarac crnogorskog autora

Film se emituje pred stogodišnjicu Oktobarske revolucije i postavlja pitanje - šta se promjenilo za ljevicu tokom tih stotinu godina
0 komentar(a)
Šta ljevica želi
Šta ljevica želi
Ažurirano: 05.11.2017. 18:58h

Dokumentarni film "Šta ljevica želi?" biće premijerno prikazan na Televiziji Vijesti u nedjelju 5. novembra u 21.15 časova.

Autorski projekat Stefana Đukića je sniman pretežno u Berlinu tokom Petog kongresa partije evropske ljevice.

Tamo je urađena serija od 8 intervjua sapolitičarima i teoretičarima ljevičarske provenijencije iz Njemačke,Irske, Grčke, Gruzije, Švedske i Rusije.

Film se emituje pred stogodišnjicu Oktobarske revolucije i postavlja pitanje - šta se promjenilo za ljevicu tokom tih stotinu godina, šta danas oblikuje partije ljevice, sa kojim se problemima suočava i kakve alternative nudi.

Cilj dokumentarca je da predstavi ovu alternativu, s obzirom da nam je uglavnom poznata samo jedna alternativa trenutno, ona desničarska, ali i da pokrene dijalog u Crnoj Gori koja nema punokrvnu partiju savremene ljevice.

Dokumentarac traje 33 minuta i rađen je u "talking heads" televizijskom maniru.

Autor filma je profesor filozofije. Deset godina vodi teorijsko-filozofski blog "Protiv negativnog" sa kojeg su prenošeni tekstovi na portalima i u novinama u Crnoj Gori i Srbiji.

Bonus video: