"Ribolovcima" po godinu robije za pokušaj pljačke

Za krivično djelo - teška krađa u pokušaju zaprijećena je kazna zatvora od jedne do osam godina...
65 pregleda 6 komentar(a)
Mladen Dobrović, Igor Vukčević, Foto: Luka Zeković
Mladen Dobrović, Igor Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2017. 07:27h

Mladen Dobrović i Igor Vukčević osuđeni su na po godinu dana zatvora, zbog pokušaja pljačke imovine Danila Ajkovića, prije četiri godine u Berislavcima.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović.

Ona je navela da je prihvatila iskaz Ajkovića - da je svijetlo u kući bilo upaljeno, da je čuo repetiranje pištolja i da je pravosnažnom presudom već utvrđeno da je Ajković pucao na Dobrovića u nužnoj odbrani.

Dodala je da je neprihvatljiva odbrana optuženih da su došli da traže čamac, između ostalog, i zato što je nelogično da su u kasnim večernjim časovima, po kiši, išli da traže čamac za koji je i Dobrović rekao da mu do njega nije bilo stalo, jer je imao drugi.

Navela je i da im je kao olakšavajuće okolnosti cijenila što imaju djecu i što su lošeg imovnog stanja, ali da su otežavajuće okolnosti to što su obojica po dva puta ranije osuđivana - Vukčević zbog nedozvoljenog ribolova, a Dobrović, osim toga, i zbog nasilja u porodici.

Za krivično djelo teška krađa u pokušaju zaprijećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Ajković je ranije pravosnažno oslobođen optužbi, zato što je pucao na provalnike na svom imanju, u septembru 2013.

Ajković je u Berislavcima, iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil kojim je ranio Dobrovića, a sud je utvrdio da je postupao u nužnoj odbrani.

Ajković je tvrdio da je morao da puca na provalnike u Zeti jer mu je život bio ugrožen, da su mu provalnici više puta prije toga krali razne stvari sa imanja i da je jedan njegov komšija ubijen u sličnom događaju u Zeti.

Tvrdio je da je neko od policajaca koji su bili na uviđaju sakrio pajser kojim je te večeri obijena njegova kapija, kako bi "pomogao lopovima".

Bonus video: