Crna Gora sa pet nada za medalju u Budimpešti

128 pregleda 0 komentar(a)
Kik-boks selekcija, Foto: Luka Zeković
Kik-boks selekcija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.11.2017. 13:30h

Svjetsko prvenstvo u kik-boksu u Budimpešti od 7. do 11. novembra, biće najmasovnije i najkvalitetnije, kazali su predstavnici Kik-boksa saveza Crne Gore na konferenciji za novinare.

Crna Gora će uspješan niz osvajanja medalja pokušati da nastavi sa pet reprezentativaca, četiri borca i jednom kik-bokserkom.

Anastazija Petrović, koja će se boriti u kategoriji do 57 kilograma lou-kika, obratila se ispred crnogorskih uzdanica.

"Spremni smo i daćemo sve od sebe da ostvarimo cilj, a to je osvajanje medalje. Posljednja tri mejseca smo se intenzivno pripremali, a naročito nam je pomogao rad u Beogradu, gdje smo u brojnim sparinzima dobili na samopouzdanju, pošto smo uvidjeli da posjedujemo veliki kvalitet. Obećavam da ćemo svi u Budimpešti dati maksimum", kazala je Petrović.

Njeni kolege, Miroslav Vujović (superteška kategorija) i povratnik u reprezenatciju, Marko Nikolić (-75 kg), boriće se u disciplini K1, dok će se u lou-kiku boriti Remzija Dacić (-71) i Dejvid Kajević (-75). U finišu priprema otpao je trofejni borac Mensur Murić, jer je doživio povredu koljena.

"Cijelu sezonu podredili smo ovom, najvećem događaju, a takmičari, iako mladi imaju po četiri godine iskustva u učešćima na najvećim takmičenjima. Imali su i brojne provjere na evropskim kupovima u Njemačkoj i Italiji, Balkanskom prvenstvu u Bijelom Polju... Na prethodnom SP u Beogradu smo osvojili dvije bronze, prije četiri godine bronzu i nadamo se da ćemo i u Budimpešti nastaviti taj trend. Naša selekcija će u subotu biti u Budimpešti, kada je posljednji dan prijave, dok borbe počinju u utorak", kazao je Ivan Strugar, predsjednik KBSCG.

Prema dosadašnjim informacijama iz WAKO federacije, šampionat u Budimpešti biće namasovniji i najkvalitetniji.

"Prema najavama biće jako teško i do medalje će biti potrebne namanje tri pobjede. Moji takmičari su maksimalno pripremljeni nakon rada u klubu Ariston i sparinga u Beogradu, ali za uspjeh je potrebna sportska i sreća pri žrijebu", naglasio je selektor Goran Radonjić.

Crnogorskii kik-bokseri imaju tri decenije dugu istoriju velikih uspjeha i pobjeda na međunarodnoj sceni.

"WAKO federacija u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo je najmasovnija i zastupljena je na svim kontinentima. Osim toga, kik-boks je jedan od najpopularnijih sportova u svijetu što se da vidjeti i po zastupljenosti na televizijskim kanalima. Zato neće biti lako. Mala smo zemlja sa malom bazom ali velikom istorijom uspjeha našeg kik-boksa i imamo kvalitet za medalju. Potrebno je i sreće, jer nakon što su Dacić i Kajević na prethodnom šampionatu izborili polufinala sa po tri pobjede, morali su odustati zbog povreda - kazao je Predrag Lekić, trener reprezentacije i Aristona.

Bonus video: