Farani šokirali naše šahiste, Belgijanke bolje od šahistkinja

0 komentar(a)
Aleksandra Milović, Foto: ŠSCG
Aleksandra Milović, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 01.11.2017. 20:43h

Šokantan poraz naših šahista od Farskih Ostrva u apsolutnoj konkurenciji, te očekivan poraz crnogorskigh šahistkinja protiv Belgije obilježili su 5. kolo na Evropskom ekipnom prvenstvu na Kritu.

Šahisti su poraženi sa 2,5:1,5, a iako je igrao u najboljoj formi Nikola Đukić (2519) je doživio poraz na prvoj tabli. Igrao je crnim figurama protiv bolje rangiranog Helgi Dam Ziska (2545), koji je znao da iskoristi grešku prilikom otvaranja našeg najboljeg šahiste.

Ni ostali naši šahisti niejsu imali svoj dan, pošto je rezultat protiv neuporeedivo slabije rangiranioh igrača na tri ostale table bio neriješen. Dragiša Blagojević je remizirao na drugoj, Dragan Kosić izgubio na trećoj i samo je ulogu favorita opravdao Luka Drašković.

Šahistkinje su izgubile sa 3:1. Pobjedu je zabilježila na prvoj tabli Aleksandra Milović, bijelim figurama u izuzetno zanimljivoj partiji, ali su ostale naše igračice izgubile.

Sjajne igre hrvatskih velemajstora obilježile su dosadašanji dio šampionata na Kritu, pa su se Hrvati trijumfom nad Mađarskom (2,5:1,5), izdvojili na čelu tabele.

U ženskoj konkuirenciji Ruskinje su jedina ekipa sa svim pobjedama.

Sjutra je na šampionatu slobodan dan.

Bonus video: