Klasa Dragutinovića i Pešića garancija sjajnih rezultata

69 pregleda 0 komentar(a)
Filip Pešić i Vuk Dragutinović, Foto: Džiu-džicu savez
Filip Pešić i Vuk Dragutinović, Foto: Džiu-džicu savez
Ažurirano: 01.11.2017. 17:05h

Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore i na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u Bukureštu potvrdila je kvalitet i da za budućnost tog sporta ne treba brinuti, saopšteno je iz te asocijacije.

Crnogorski reprezentativci Vuk Dragutinović i Filip Pešić osvojili su u Bukreštu dvije srebrne medalje u duo sistemu, u discplini duo klasik i duo šou.

Dragutinović je kazao da su utisci sa šampionata fenomenalni, navodeći da su za Bukureššt otputovali bez pritiska svjesni svojih kvalteta.

"Žrijeb je bio tešak i nije bilo lako doći do medalja. Dali smo sveod sebe i pokazali zašto smo država džiu-džicu sporta i zašto smo u vrhu evroske i svjetske scene. Naporno smo se spremali, svakodnevno smo putovali za Budvu ili iz Budve za Podgoricu, a sve sa ciljem da svoju državu predstavimo na što bolji način", kazao je Dragutinović.

On je naglasio da nema vremena za odmor i da su već počele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji.

Pešić je naglasio da je bilo teško uskladiti obaveze sa treninzima.

"Ne živimo u istom gradu i to je otežavalo pripremu. Radili smo dvije kategorije i drago mi je što smo u obje došli do medalje. Nadam se da ona neće izostati ni za mjesec, na SP u Kolumbiji, kazao je Pešić na konferenciji za novinare.

Selektor juniora Stefan Vukotić kazao je da ga raduje ostvareni rezultat i osvojene medalje.

"Ostvarili smo veliki rezultat. Posebno me raduje što stasava jedna nova generacija koja nastaviti kontinuitet osvajanja medalja. Rezultat iz Bukurešta je satisfakcija za mene i kao selektora", rekao je Vukotić.

Predsjednik Džiudžicu saveza, Ranko Vukotić kazao je na šampionatu nastupilo više od 600 takmičara iz 20 država.

"Dragutinović i Pešić osvojili su prve medalje u juniorskoj konkurenciji, u muškom duo sistemu", zaključio je Vukotić.

Bonus video: