Nikšić: Novembarski repertoar u znaku Festivala glumca

Direktor pozorišta je kazao da će 27 i 28.novembra ljubitelji filmske umjetnosti moći da pogledaju filmove iz Danske, Norveške, Finske i Švedske, dok će 30.novembra biti izvedena predstava “Malo o duši” u adaptaciji i režiji Varje Đukić
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2017. 12:46h

Novembarski repertoar Program podrške razvoju kulture u Nikšiću proći će u znaku 14. Međunarodnog festivala glumca koji će biti održan od 12. do 18. novembra. Prema riječima direktora Nikšićkog pozorišta Zorana Bulajića u takmičarskom dijelu biće prikazano šest predstava – „Leptir“, „Sveti i prokleti“, „Inspekcija“, „Jesenja sonata“, „Balon“ i „Učene žene“, dok će završne večeri, kada budu uručene nagrade najboljim glumcima, biti prikazane odabrane vježbe scenskog pokreta u izvođenju studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. Prema riječima Bulajića nastavlja se dobra saradnja sa Institutom „Yunus Emre” iz Podgorice, pa će biti organizovana “Nedjelja turske kulture u Nikšiću”. Direktor Instituta doc.dr Džihan Ozdemir kazao je da će pomenutu manifestaciju otvoriti folklorna grupa opštine Jedrene, biće prikazane fotogafije Ozkana Samioglua, kao i tri turska filma, među kojima je film “Bilo jednom u Anadoliji” koji je nagrađen na Kanskom festival 2012.godine.

Direktor pozorišta je kazao da će 27 i 28.novembra ljubitelji filmske umjetnosti moći da pogledaju filmove iz Danske, Norveške, Finske i Švedske, dok će 30.novembra biti izvedena predstava “Malo o duši” u adaptaciji i režiji Varje Đukić.

Prema riječima koordinatorke Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, Kristine Radović, tokom novembarskog biće predstavljene slike i grafike Đorđija Vujičića i Milutina Darića, fotografije pravoslavnih bogomolja u Estoniji, ali i održana predavanja posvećena dijabetesu i protiv nasilja nad ženama. Planirane su i prezentacije knjiga – “Samotnjak” od Ljubomira Mudreše i “Crnogorsko glumište od 19.stoljeća do Prvog svjetskog rata”, autora Luke I. Milunovića, kao i prikazivanje filma “Kum I”, povodom 45.godina od njegove premijere.

Galerija

Bonus video: