Beranac osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za oko 18,5 hiljada eura

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv R.A. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi", saopšteno je iz UP.
0 komentar(a)
kamion s drvima, drva za ogrijev, Foto: Shutterstock
kamion s drvima, drva za ogrijev, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.11.2017. 10:13h

Policija iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijela je krivičnu prijavu protiv R.A (58) iz Berana zbog sumnje da je od maja do avgusta nesavjesnim radom u službi omogućio sječu državne šume čime je nastala šteta po Upravu za šume od oko 18,5 hiljada eura.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi. Naime, službenci Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu protiv R.A. (58) iz Berana zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi. On je, kako se sumnja, kao reonski lugar zaposlen u Upravi za šume PJ Andrijevica, u periodu od maja do 19.08.2016. godine, zadužen lugarskim reonom Kutska rijeka-Zelatin, propuštanjem dužnosti nadzora, nesavjesno postupao u vršenju službe i omogućio bespravnu sječu u količini od 281,23 m3 bruto mase od čega 133,32 m3 čamovine i 144,29 m3 bukovine, kojom prilikom je nastala šteta za Upravu za šume Crne Gore, u iznosu od 18.583,90 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv R.A. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: