SAVJETI

Kako da ojačate imunitet

Sigurno ste čuli koliko je zdrav bijeli luk, pa pojedite jedan čen dnevno. Jesen je pravo vrijeme da bijelim lukom začinite neku salatu, cveklu ili papriku
51 pregleda 0 komentar(a)
Imunitet
Imunitet
Ažurirano: 04.04.2019. 23:20h

Vrijeme virusa polako dolazi i pravo je vrijeme da ojačate imunitet kako bi vaš organizam bio spreman za napade koji predstoje.

Sigurno već znate da zdravlje na usta ulazi, pa kad je već tako, pobrinite se da vaša ishrana bude izbalansirana i raznovrsna, unosite dovoljno voća, pogotovo južnog, povrća i proteina.

Takođe, smanjite konzumiranje prerađenih namirnica, slatkiša i grickalica i izbjegavajte alkohol.

Da li ste znali da vam i jogurt može pomoći u jačanju imuniteta? Ključ je u bakterijama koje održavaju balans crijevne flore i na taj način čuvaju zdravlje.

Možete ga kombinovati uz ovsene mekinje, koje sadrže beta-glukan, antioksidativno jedinjenje koje smanjuje vjerovatnoću da obolite od gripa.

Sigurno ste čuli koliko je zdrav bijeli luk, pa pojedite jedan čen dnevno. Jesen je pravo vrijeme da bijelim lukom začinite neku salatu, cveklu ili papriku.

I ne zaboravite, da je takođe važno da spavate dovoljno, šetate se i izbjegavate stresne situacije ili bar da promjenite svoj odgovor na njih, prenose Novosti.