VIŠI SUD U PODGORICI

Odgođeno suđenje za ubistvo Borete, Zečevića i ranjavanje Stanišića: Podići će optužnicu protiv braće Pavlović

"Nakon podizanja optužnice tražićemo spajanje ova dva postupka jer je riječ o istom djelu, dodao je tužilac Čađenović, nakon čega je sutkinja Uskoković uvažila njegov zahtjev da suđenje bude odgođeno dok se ne stvore uslovi da se braća Pavlović pridruže ostalim optuženim
125 pregleda 0 komentar(a)
Rafailovići ubistvo, Saša Boreta ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Rafailovići ubistvo, Saša Boreta ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.10.2017. 11:11h

U podgoričkom Višem sudu danas je za 11. i 12. decembar odgođen početak suđenja optuženima za ubistvo Budvanina Đorđa Borete, srpskog državljanina Dragana Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića.

Sutkinja specijanog odjeljena Biljana Uskoković to je uradila na zahtjev specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji je kazao će narednih dana biti, zbog ovog krivičnog djela, biti podignuta optužnica još protiv dvije osobe.

Riječ je o braći Pavlović Iliji i Bošku. Oni se u pritvoru se nalaze od sredine septembra i to zbog sumnje da su Boretinim ubicama bili logistička pomoć.

"Nakon podizanja optužnice tražićemo spajanje ova dva postupka jer je riječ o istom djelu, dodao je tužilac Čađenović, nakon čega je sutkinja Uskoković uvažila njegov zahtjev da suđenje bude odgođeno dok se ne stvore uslovi da se braća Pavlović pridruže ostalim optuženim.

U ovom postupku ored Vladimira Šmanje i Miljana Bulatovića koji su uhapšeni 9.decembra prošle godine dva dana nakon zločina, u odsustvu se sudi Budvanima Vasiliju Rafailoviću i Ratku Vušoviću kao i Bjelopoljcu Ivanu Cicmilu.

Prema optužnici, Rafailović je direktni izvršilac ubistva, a tog dana na motociklu vozio ga je Vušović.

Bulatović i Šmanja bitno su doprinijeli izvršenju ubistva, a Cicmil je bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Tužilac tereti Rafailovića i Bulatovića da su u maju 2016. organizovali kriminalnu grupu, čiji članovi su postali Šmanja, Vušović, Cicmil i druga neidentifikovana lica.

Preporučujemo za Vas