Sarvan ubio tetku koja mu je pomagala?

Jeziv prizor u stanu profesorke, koja je poslije smrti muža živjela sama, zatekli su njen rođak i prijateljica. Ona se čudila što joj prijateljica ne otvara vrata i ne javlja se na telefon, a bile su se dogovorile da zajedno idu kod ljekara. Zbog toga je pozvala rođaka Pojatićeve, koji ima ključ od stana Pojatić
279 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2017. 07:39h

Durija Durka Pojatić (78), profesorka u penziji, ubijena je juče popodne u svom stanu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, policija sumnja da je ubica njen bratanić Emir Sarvan iz Pljevalja. Isti izvor kazao je da je, u trenutku kada je njeno tijelo pronađeno, on bio u stanu i sjedio je pored nje.

Jeziv prizor u stanu profesorke, koja je poslije smrti muža živjela sama, zatekli su njen rođak i prijateljica. Ona se čudila što joj prijateljica ne otvara vrata i ne javlja se na telefon, a bile su se dogovorile da zajedno idu kod ljekara. Zbog toga je pozvala rođaka Pojatićeve, koji ima ključ od stana Pojatić.

Oni su ispričali “Vijestima” da su naišli na razbacane i polomljene stvari kada su otključali vrata. Krv je bila svuda. U spavaćoj sobi na krevetu je ležala mrtva žena, a pored nje sjedio je njen bratanić Sarvan. Tada je, navodno, njima kazao da je “došao da vidi šta je tetki”.

Njih dvoje su odmah izašli iz stana i pozvali policiju. Policija ga je zatekla u sobi i stavila mu lisice na ruke. U trenutku kada su reporteri “Vijesti” oko 17 sati došli na mjesto ubistva, policija je kazala da je Sarvan još unutra.

Iz policije je saopšteno da je tijelo Pojatić nađeno oko 15 časova. Odmah je obaviještena dežurna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva Tanja Begović koja je, sa policijom i forenzičarima, obavila uviđaj. Pregled tijela ubijene Pojatić pregledala je i patolog Dragana Čukić koja će danas obaviti obdukciju.

Ubijena profesorka imala i ranije problema sa bratanićem. Njena prijateljica i rođak su ispričali da je on ranije često dolazio kod nje i da mu je ona pomagala dajući mu novac. Međutim, on je navodno postao nezajažljiv i stalno je tražio više. Zbog toga se ona ljutila i žalila se njegovim roditeljima zbog takvog ponašanja.

Prije dvadesetak dana intervenisala je i policija, zato što je nasrtao na nju.

“Ne ostavljajte me samu sa njim”, molila je tada komšije. Nije poznato zašto Sarvan nije tada uhapšen i da li je zbog toga procesuiran.

Prošlog petka uveče komšije su, ne znajući da je Sarvan rođak Pojatićeve, zvale policiju jer se šunjao po ulazu i oko zgrade cijeli dan i veoma čudno se ponašao. Policija ga je tada legitimisala i pretresla.

Tada nije pomenuo da mu tetka živi u tom ulazu. Policajcu je prvo rekao da čeka taksi, a onda da je došao da zakaže pregled kod pedijatra u tom ulazu, pomenuo nekoliko prezimena ljudi koji žive tu tvrdeći da su mu prijatelji. Niko od njih ga nije poznavao, niti je ulazio u pedijatrijsku ambulantu. Sada komšije tvrde da je on vrebao tetku koja se krila od agresivnog rođaka.

Galerija

Bonus video: