Podgorica: Ubijena profesorka u penziji, uhapšen njen bratanić

Kako su saopštili iz policije, u toku je kriminalistička obrada, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem
178 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.10.2017. 20:35h

Profesorka u penziji, Durija Durka Pojatić (78), ubijena je danas popodne u svom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Zbog sumnje da je ubio Pojatić, uhapšen je njen bratanić Emir Sarvan (39) iz Pljevalja.

Iz policije nakon 19 sati saopšteno da je beživotno tijelo Pojatić nađeno oko 15 časova i da je potraga za osumnjičenim u toku.

Prema tada nezvaničnim saznanjima "Vijesti", za ubistvo je osumnjičen njen bratanić Sarvan.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je između ostalog konstatovano da na beživotnom tijelu preminule žene postoje tragovi nasilja odnosno da je preminula nasilnom smrću. Službenici CB Podgorica su odmah preduzeli operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Policijski službenici su ubrzo došli do operativnih saznanja o mogućem izvršiocu ubistva D.P. i intenzivno rade na pronalasku tog lica kao i razjašnjenju svih okolnosti događaja", naveli su u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije potom je, nakon 20 časova, saopšteno da je Sarvan uhapšen oko 19:45 sati.

"Podgorička policija uhapsila je večeras oko 19 sati i 45 minuta Emira Sarvana (39) iz Podgorice, zbog sumnje da je ubio tetku Duriju Pojatić (78). Beživotno tijelo Podgoričanke Pojatić je danas oko 15 sati sa povredama iz nasilja zatečeno u stanu u kojem je živjela, u stambenoj zgradi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog", stoji u posljednjem saopštenju policije.

Kako su saopštili iz policije, u toku je kriminalistička obrada, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem.

Galerija

Bonus video: