"Žao mi je što sam upoznao osobu kao što je Šoškić, oduzeo je život nedužnoj i nemoćnoj starici"

“Ne postoji suma novca za koju nekome treba oduzeti život”, napisao je Konatar
243 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 30.10.2017. 20:01h

Žao mi je što sam upoznao osobu kao što je Marko Šoškić (24), koji je oduzeo život jednoj nedužnoj i nemoćnoj starici (Gordani Dašić), a pogotovo mi je žao što se to dogodilo u mojoj neposrednoj blizini, a nijesam bio u mogućnosti to da spriječim.

To je u pismu poslatom “Vijestima” iz Istražnog zatvora napisao Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35). Konatar i Šoškić optuženi su za ubistvo osamdesetčetvorogodišnje Plavljanke i nanošenje teških tjelesnih povreda njenom suprugu Vuku (82).

Dvadesetpetogodišnji Nikola Knežević odgovaraće zbog neprijavljivanja tog krivičnog djela i učinioca.

“Ne postoji suma novca za koju nekome treba oduzeti život”, napisao je on.

U pismu je objasnio da je porodičan čovjek i da je u kuću Dašića pošao da pljačka, ne da ubija, te da sa krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret nema nikakve veze.

Njegovo pismo “Vijestima” je dostavljeno nakon što je bjelopoljski Viši sud potvrdio optužnicu tamošnjeg Višeg tužilaštva, kojom im se na teret stavlja da su 31. maja u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili.

Branilac Konatara, advokat Damir Dado Lekić kazao je da je Viši sud u Bijelom Polju potvrdio optužnicu iako im tužilaštvo nije prezentovalo dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

“Optužnica se bazira na dokazima koji ne posjeduju dokazni karakter i snagu koji bi upućivali na osnov sumnje na lišavanje života oštećene i pokušaj lišavanja života oštećenog od strane mog branjenika. Međutim, i pored navedenog sud je potvrdio iako je pri takvim dokazima morao donijeti rješenje o obustavi postupka, ili pak vratiti optužnicu na dopunu istrage kako bi se, ako je moguće, obezbijedio dovoljan broj pravih dokaza koji bi upućivali na zaključak naveden u optužnici”, kazao je Lekić.

Dodao je da je to naročito potrebno kod činjenice da obojica osumnjičenih spore ubistvo, ali ne i kontakt sa oštećenima.

Prema spisima iz istrage, Konatar i Šoškić staricu su ubili zbog 600 eura i puške.

Bonus video: