Direktno: (Ne)odgovornost sudija

Gosti su: Vesna Simović Zvicer, predsjednica Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta, Marijana Laković Drašković, v.d. generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde, Tea Gorjanc Prelević, direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) i Sergej Sekulović, advokat
0 komentar(a)
Direktno, Foto: TV VIjesti
Direktno, Foto: TV VIjesti
Ažurirano: 29.10.2017. 19:07h

Zašto i pored konstantnog pada povjerenja građana u pravosuđe i upozorenja Brisela da Crna Gora mora ojačati nezavisnost, profesionalnost i odgovornost pravosudnog sistema, gotovo da nema disciplinskih postupaka protiv sudija, a rijetko odgovaraju i za kršenje Etičkog kodeksa?

Zašto se propušta utvrditi odgovornost za slučajeve zastare i nezakonitih odluka ? Zašto se prilikom odlučivanja o odgovornosti za kršenje Etičkog kodeksa nerijetko vjeruje na riječ sudijama i propuštaju utvrditi činjenice? Trebaju li nam izmjene zakonodavnog okvira o odgovornosti sudija?

To su samo neka od pitanja na koje će Direktno tražiti odgovore večeras.

Gosti su: Vesna Simović Zvicer, predsjednica Disciplinskog vijeća Sudskog savjeta, Marijana Laković Drašković, v.d. generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde, Tea Gorjanc Prelević, direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) i Sergej Sekulović, advokat.

Emisija "Direktno" se realizuje kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Pratite nas na TV Vijesti od 20 h

Bonus video: