Dame igraju derbi u Baru, šampion kreće iz Nikšića

0 komentar(a)
Luka Bar - Budućnost Bemax, Foto: OSCG
Luka Bar - Budućnost Bemax, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.10.2017. 12:42h

S obzirom na to da je zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona odložio meč 1. kola, šampion Jedinstvo Bemax će novu sezonu otvoriti gostovanjem u Nikšiću protiv Sutjeske. Bjelopoljci su apsolutni favorit.

“Prva utakmica u šampionatu nikad nije laka bez obzira na razlike u kvalitetu rivala. Mi smo sigurno kvalitetnija ekipa od ekipe Sutjeske i svakako da preuzimamo ulogu favorita, ali sigurno da nećemo ima lak posao. Ono što pred početak prvenstva raduje je dobra igra u Ligi šampiona i ja vjerujem da ćemo u takvom ritmu nastaviti i u prvenstvu”, izjavio je Darko Prebiračević, trener Jedinstvo Bemaxa.

Program muške lige danas će otvoriti duel u Baru između Bar voleja i Volej stara.

“Ove godine naša ekipa ulazi u prvenstvo sa dosta izmijenjenim sastavom i pet novih igraca. Naš osnovni cilj u klubu je da pokušamo da izborimo ulazak u plej-of u prvenstvu. Marljivo smo radili u prethodnom periodu. Što se tiče utakmice protiv Vojela stara, ulogu favorita prepuštamo protivničkoj ekipi. Mi samo možemo da obećamo veliku borbu i da ćemo dati svoj maksimum, a vidjećemo na kraju utakmice za koliko je to dovoljno", izjavio je Mirko Radević, trener Barana.

Kod dama, derbi se igra večeras u Baru između gradskih rivala, šampiona i neporažene Luke Bar i Galeba, koji ima polovičan uspjeh nakon dva kola...

“Nakon slabog početka sezone derbi protiv Luke Bar dolazi za nas u lošem trenutku, pored igre koja je izostala u prva dva kola imamo i dosta kadrovskih problema tako da još ne znam u kojem ćemo sastavu nastupiti u subotu. Domaćin je apsolutni favorit ali iskreno vjerujem u kojem god sastavu da izađemo da ćemo pokazat više želje i volje nego u prva dva kola”, rekao je trener Galeba, Nikola Masočinić.

Današnji program, od 17 sati, otvoriće duel u Medicinskoj školi u Podgorici, između Budućnost Bemaxa i Nikšića.

“Poslije lošijeg starta i poraza od aktuelnog šampiona Luke Bar, očekuje nas duel protiv veoma nezgodne ekipe Nikšića. Očekujem dobar meč i dobru igru naše ekipe i ukoliko nas bude služio servis i prijem, pobjeda ne bi trebalo da dođe u pitanje”, izjavio je Ognjen Babalj, trener Budućnost Bemaxa.

Prva liga odbojkaša (2. kolo)

Subota

Bar volej - Volej star (16)

Nedjelja

Sutjeska - Jedinstvo Bemax (17)

Slobodna je Budućnost Capital Plaza

Prva liga odbojkašica (3. kolo)

Subota

Budućnost Bemax - Nikšić (17)

Morača - Rudar (19)

Luka Bar - Galeb Poliklinika Hipokrat (19)

Nedjelja

Gimnazilajac - Herceg Novi (18)

Slobodna je Budvanska rivijera

Bonus video: