"Dolijala" nakon dvije godine: Ukrala iz crkve 250 eura

Ona je identifikovana kontrolom dokumenata na jednom od graničnih prelaza, dok je pokušavala redovnom autobuskom linijom da dođe do Crnogorskog primorja
102 pregleda 6 komentar(a)
Žena, hapšenje, Foto: Shutterstock
Žena, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2017. 12:30h

Policijski inspektori uhapsili su srpsku državljanku Stamenu Šćepanović (24) iz Trstenika, rodom sa Kosova, koja je prije dvije godine iz kotorske starogradske crkve Svetog Nikole ukrala 250 eura.

Djevojka je u ljeto 2015. godine, kako se sumnja, ukrala iz crkve novac koji je bio u dijelu gdje se prodaju crkveni suveniri i svijeće. Nakon prijave, kotorska policija je odmah identifikovala , ali je Šćepanovićka uspjela da napusti Crnu Goru.

Za njom je bila raspisna potjernica, ali je Stamena uspijevala da izmakne potjeri. Ipak, kada je mislila da se to krivično djelo „zaboravilo“, Šćepanovićka je pokušala da uđe u Crnu Goru.

Ona je identifikovana kontrolom dokumenata na jednom od graničnih prelaza, dok je pokušavala redovnom autobuskom linijom da dođe do Crnogorskog primorja.

Nju su policijski službenici odmah uhapsili, te je sprovedena sudiji za istragu kotorskog osnovnog suda Špiru Pavićeviću. Kotorski tužilac je još ranije protiv Šćepanovićke podnio optužni predlog, po kome je i zahtijevano da se ona pritvori.

Pavićević ju je, kako saznajemo, u prisustvu branioca saslušao, te joj odredio pritvor do 30 dana. Šćepanović je upućena u spuški istražni zatvor.

Bonus video: