Nikšić: Ukrali ikone i pribor za pričešće

Banjsko-rudinski paroh Radenko Koprivica kazao je da je to treći put za posljednje dvije godine da nepoznati počinioci skrnave crkvu na Valu
440 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2017. 09:48h

Obijena je crkva Sv. Georgija u mjestu Val, u Vraćenovićima kod Nikšića i iz nje ukradene tri ikone novijeg datuma i pozlaćeni pribor za pričešće bolesnih.

"Provala se najvjerovatnije desila u noći između srijede i četvrtka. Provalnik je slomio jedan od bočnih prozora na crkvi i tako ušao unutra. Vjerovatno je tražio novac kojeg u hramu nije bilo. Napravio je nered, ali mu to izgleda nije bilo dovoljno pa je izvršio nuždu na podu crkve", kazao je banjsko-rudinski paroh Radenko Koprivica.

Policija je obavila uviđaj, a prema riječima Koprivice to je treći put za posljednje dvije godine da nepoznati počinioci skrnave crkvu na Valu.

"U prethodnim provalama odnesena su dva kandila i kašika za pričešće. Počinioci do sada nijesu pronađeni, a vjerovatno su i tada, kao i sada, tražili novac“, kazao je Koprivica.

Crkvu Sv. Georgija mještani su sagradili 1926. godine na temeljima starijeg hrama koji je odavno bio porušen. Posljednjih nekoliko godina intenzivirani su radovi na obnavljanju crkve, a za praznike se u njoj vrši služba.

Galerija

Bonus video: