Saslušan Marko Lašević, osumnjičen za ubistvo Momira Zečevića: Detaljno iznio odbranu

Navodno, Zečević je po dogovoru sa Laševićem došao na dogovoreno mjesto gdje mu je nakon kraće svađe 22-godišnjak pucao u glavu
509 pregleda 0 komentar(a)
Marko Lašević, Foto: Filip Roganović
Marko Lašević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2017. 19:43h

U Višem tužilaštvu u Podgorici danas je saslušan Marko Lašević (22) osumnjičen da je juče oko 18 časova u podgoričkom naselju Zlatica pucao na Momira Zečevića (27) koji je od posljedica ranjavanja u glavu nekoliko sati kasnije preminuo u Kliničkom centru.

Lašević je prema saznanjima "Vijesti" detaljno iznio odbranu pred tužiteljkom Tatjanom Begović.

Policija je jutros oko četiri sata u podgoričkom naselju Zagorič uhapsila Laševića.

"Službenici CB Podgorica su, nakon niza preduzetih mjera i radnji došli do osnova sumnje da je M.L. 27.10.2017. godine oko 18 časova u naselju Zlatica, upotrebom vatrenog oružja nanio tešku povredu u predjelu glave M.Z, koji je od zadobijene povrede premino u Kliničkom centru Crne Gore. Službenici CB Podgorica su, 28.10.2017. godine oko 4 časa, nakon intenzivnih kriminalističkih i operativnih mjera i radnji locirali i lišili slobode M.L. Pronađen je pištolj koji je M.L. odbacio prilikom bjekstva, a koji je kako se sumnja koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Navodno pucnjavi je prethodila prepirka.

Navodno, Zečević je po dogovoru sa Laševićem došao na dogovoreno mjesto gdje mu je nakon kraće svađe 22-godišnjak pucao u glavu.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se M.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Bonus video: