Knežević i Katnić u sukobu zbog ulaska u sudski toalet

"Ukoliko Katnić ima nešto protiv mene, to možemo da razjasnimo van zgrade suda”, kazao je Knežević. Katnić rekao da se izvinjava ukoliko mu je njegovo obezbjeđenje učinilo bilo kakvu nepravdu
220 pregleda 45 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.10.2017. 06:42h

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je juče da ga je obezbjeđenje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića spriječilo da uđe u toalet za vrijeme pauze tokom suđenja za pokušaj terorizma, što je okarakterisao kao iživljavanje.

Pojasnio je da ga je u tom naumu spriječio policajac Zoran Boričić.

“Ukoliko ne mogu da budem ravnopravan u sudnici, ukoliko će obezbjeđenje Katnića da se fizički iživljava nada mnom, neću vise učestvovati u ovom procesu. A ukoliko Katnić ima nešto protiv mene, to možemo da razjasnimo van zgrade suda. Više neću tolerisati nijedan nagovještaj ataka na moju ličnost”, kazao je optuženi opozicionar.

Katnić je rekao da se izvinjava ukoliko mu je njegovo obezbjeđenje učinilo bilo kakvu nepravdu.

On je, međutim, rekao da je jasno da je policajac samo spriječio da se njih dvojica sretnu u toj prostoriji i da je optuženi toalet mogao koristiti odmah zatim.

“Mi smo razgovarali sat i po, Knežević može opet da dođe”, rekao je tužilac, aludirajući na saslušanje tokom istrage.

Sutkinja Suzana Mugoša reklaje da je njeno da održava red u sudnici a ne van nje, ali joj je advokat Miroje Jovanović kazao da to nije tačno - jer je ona zamjenica suda.

“Predsjednika suda mijenjam samo kada nije tu”, odgovorila je Mugoša.

Bonus video: