Kata tim zaustavljen u prvom kolu

170 pregleda 2 komentar(a)
Kata tim, Arijan Kočan, Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Foto: Karate savez Crne Gore
Kata tim, Arijan Kočan, Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2017. 13:01h

Muški kadetsko-juniorski kata tim karate reprezentacije Crne Gore u prvom kolu završio je nastup na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama.

Crnogorski trio, koji je na Tenerifama nastupio u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, poražen je od Grčke 3:2.

Selektorka u katama, Slavka Maksimović kazala je da je uprkos porazu zadovoljna nastupom kata tima.

"Momci su radili odlično, sve do samog kraja kada su zbog male greške u sinhronizaciji izgubili meč. Neiskustvo i nedostatak velikih i jakih turnira i mečeva uslovili su da trema učini svoje, što je i razumljivo na tako velikom takmičenju", kazala je Maksimović.

Kataši su tim porazom završili nastup na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

U pojedinačnoj konkurenciji, u srijedu, Mijač i Nikočević zaustavljeni su u trećem, a Ivana Bujković u drugom kolu.

Za sjutra zakazan je nastup u borbama kadeta Bojana Boškovića (do 70) i Milene Jovanović (preko 74).

U nedjelju će na tatami mlađi seniori u borbama Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Nikola Malović (do 75), Vuk Popović (do 84) i Luka Ivanović (preko 84 kilograma).

Selektor u borbama, Slavenko Bajić kazao je Bošković spreman za velike domete, ali da je konkurencija u njegovoj kategoriji nikad jača.

"Spremna je i Jovanović, sve zavisi od trenutne inspiracije. Mlađi seniori su okosnica seniorske reprezentacije. Hodžića ne treba posebno hvaliti, kao i Dulovića koji od juče vuče stomačni virus. Nadam se da će do nastupa biti spreman. Popović ima veoma težak žrijeb, ali će sigurno dati svoj maksimum. Malović i Ivanović mogu daleko, imaju kvalitet, a da li će to biti dovoljno za medalju vidjećemo", kazao je Bajić.

On je naglasio da konkurencija na šampionatu nikada nije bila jača.

"Sve se promijenilo prijemom karatea u olimpijsku porodicu. Na kraju bio bih zadovoljan makar jednom medaljom", kazao je Bajić.

Bonus video: