Osumnjičenima za pljačku Prve banke određen pritvor do 72 sata

Iz Uprave policije juče su saopštili da su šaltersku radnicu i zaštitara uhapsili 25. oktobra, nekoliko sati nakon što im je Maslovarić lažno prijavio razbojništvo, ali da novac nijesu pronašli
119 pregleda 4 komentar(a)
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.10.2017. 09:48h

Službenici andrijevičke filijale Prve banke Dragani Kuburović Mojašević (34) i radniku obezbjeđenja te banke Predragu Maslovariću (34), koji su osumnjičeni osumnjičeni su za pljačku 68.000 eura iz trezora te banke, određen je pritvor do 72 sata.

Kako je "Vijestima" rečeno iz policije, potraga za ukradenim novcem još uvijek traje.

Iz Uprave policije juče su saopštili da su šaltersku radnicu i zaštitara uhapsili 25. oktobra, nekoliko sati nakon što im je Maslovarić lažno prijavio razbojništvo, ali da novac nijesu pronašli.

Prema policijskim navodima, Maslovarić je novac iz trezora uzeo između 9.30 i 11.30 časova, koristeći to što u Andrijevici nije bilo napajanja električnom energijom. Inspektori sumnjaju da je tada uzeo ključ od trezora i iz njega ukrao 67.618,86 eura i 300 kanadskih dolara.

“P.M. je, sumnja se, da bi prikrio tešku krađu koju je počinio, napravio oštećenja na vratima trezora i ulaznom dijelu trezora i tako fingirao razjbojništvo. On je Odjeljenju bezbjednosti Andrijevica oko 11,35 časova lažno prijavio da je nad njim počinjeno razbojništvo uz prijetnju oružjem, od strane nepoznate maskirane osobe. P.M. je, kako se sumnja, otuđeni novac u navedenom iznosu sakrio a policija preduzima aktivnosti kako bi ga pronašla i vratila vlasniku”, saopšteno je iz UP.

Inspektori sumnjaju da je Kuburović Mojašević omogućila Maslovariću da ukrade novac, jer je na nepropisnom mjestu držala ključ od trezora kojim je bila zadužena.

Sumnjiče je da je počinila krivično djelo pronevjera:

“Na način što je kao zaposleni referent na šalteru Filijale Prve banke u Andrijevici prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u ovoj banci i tako omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi P.M, radniku obezbeđenja ove banke. Ona je, kako se sumnja, konkretno ključ od trezora kojim je bila zadužena kao radnik banke, a iz kojeg je otuđen novac, držala na nepropisnom mjestu u Filijali ove banke. Pošto je ključ bio na dostupnom mjestu, a ne kod D.K.M, osumnjičeni P.M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i otuđio novac”, saopšteno je iz policije.

Pojasnili su da su Kuburović Mojašević i Maslovarić, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, juče privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

Bonus video: