Mujović tražio izuzeće sudije i tužiteljke, suđenje odloženo na neodređeno

Pretres zakazan za danas već duže se odlagao zbog zdrastvenog stanja Mujovića
56 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Veselin Mujović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.10.2017. 08:42h

Podgoričanin Veselin Mujović tražio je izuzeće sudije Radeta Ćetkovića i tužiteljke Zorice Milanović u procesu u kojem je Mujović optužen da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

Mujović tvrdi da je Ćetković u rodbinskim vezama sa Svetozarom Marovićem, a da suprug tužiteljke zastupa optužnicu u predmetu koji se vodi protiv njega u Osnovnom sudu na Cetinju.

Suđenje je odloženo na neodređeno dok predsjednik suda Zoran Radović ne odluči o izuzeću sudije i tužioca.

Pretres zakazan za danas već duže se odlagao zbog zdrastvenog stanja Mujovića.

On je krajem septembra tražio i odlaganje jednogodišnje zatvorske kazne, zbog zdrastvenog stanja, nakon što je ponovo primljen u Specijalnu bolnicu u Dobroti, nakon što je utvrđeno da boluje od neizlječive psihosomatske bolesti.

Tada je trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura.

Mujović treba da robija jer je, prema optužnici, sa Beograđaninom Brankom R. Crnogorcem, 5. marta 1998. lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu Privredni sud u Podgorici i tadašnju sutkinju tog suda Julku Badnjar i onemogućio Simovićevo preduzeće da naplati dug. Postupak je započet je 1998. a završen ove godine.

Bonus video: