Petrović: Tužilac pogrešno protumačio da smo sumnjali u rad KCCG

Dikićeva odbrana smatra da je ishitreno tumačenje tužioca na pretresu da je ovim zahtjevom odbrana izrazila sumnju u rad KCCG i ljekara Crne Gore neprimjerena i netačna i ne predstavlja stvarne i prave razloge zahtjeva odbrane
93 pregleda 1 komentar(a)
Milan Petrović, Foto: Boris Pejović
Milan Petrović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.10.2017. 18:00h

Milan Petrović, advokat Bratislava Dikića, osumnjičenog u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, kazao je da je Tužilaštvo pogrešno izvelo zaključak o zahtjevu odbrane za dobijanje rezultata Dikićevog ljekarskog pregleda i uzoraka tkiva sa odjeljenja patologije Kliničkog centra Crne Gore.

KCCG je ranije danas osudio izjave Gorana Petronijevića i Milana Petrovića, advokata optuženog za terorizam Bratislava Dikića, tokom izvođenja dokaza pred Višim sudom u Podgorici, apelujući na sve aktere u postupku da ne zloupotrebljavaju tu ustanovu.

Kako je kazao Petrović, odbrana je zahtijevala da se dostave ovi nalazi kako bi ljekari u Srbiji mogli da uporede ove nalaze sa nalazima od prethodne dvije operacije. Nakon prethodne dvije operacije koje su izvedene u Srbiji i analize tkiva, ističe Petrović, Dikiću je utvrđen malignitet i određene su mu anti maligne terapije. Nakon ove posljednje operacije, dodaje, potvrđeno je da nema maligniteta i da ne treba nikakva terapija.

"Iz tih razloga je odbrana s pravom zatražila da se dostave ovi rezultati da bi se napravilo poređenje, a ne kao sumnja u njihovu validnost ili optužba bilo koga u Kliničkom centru Crne Gore u smislu falsifikovanja ovih rezultata. Odbrana izuzetno cijeni napore i rad radnika KCCG i zahvaljuje se direktorki KCCG Zorici Kovačević na izuzetnom zalaganju i zaiteresovanosti za zdravlje Bratislava Dikića. Zahvalnost na brizi direktorke i ljekara i osoblja KCCG izrazio je i sam Dikić u pismu koje je uputio direktorki", kazao je Petrović.

Dikićeva odbrana smatra da je ishitreno tumačenje tužioca na pretresu da je ovim zahtjevom odbrana izrazila sumnju u rad KCCG i ljekara Crne Gore neprimjerena i netačna i ne predstavlja stvarne i prave razloge zahtjeva odbrane, a što je advokat Petrović pokušao da objasni na današnjem pretresu prije saslušanja svjedoka saradnika.

"U tom smislu, molimo upravu KCCG i direktora da ova tumačenja i izjašnjenja suprotnih strana u sudnici tužilaštva i odbrane ne prihvataju i ne tumače kao izraz volje koje suprotna strana želi da prikaže u sudnici već da su stvarni razlozi pojedinih zahtjeva motivisani sasvim drugim potrebama a u konkretnom slučaju samo potrebom utvrđivanja konačnog zdravstvenog stanja Dikića", zaključuje Petrović.

Bonus video: