Mladić (21) kroz Gospoštinu vozio 199 km/h

"Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju"
64 pregleda 0 komentar(a)
brza vožnja, Foto: Shutterstock.com
brza vožnja, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.10.2017. 11:44h

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv J.V. (21) sa Cetinja i privremeno mu oduzela vozačku dozvolu, jer je u mjestu Gospoština vozio automobil brzinom od 199 km/h.

"Službenici Grupe za bezbjednost saobraćaja su, 25.10.2017. oko 21.30 časova na magistralnom putu Cetinje – Podgorica u mjestu Gospoština zbog prekoračenja brzine zaustavili vozilo marke "BMW" cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao mladi vozač J.V. (21) iz Cetinja. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 199 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv J.V. je podnijeta prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog dana zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali 487 prekršajnih naloga, podnijeli 67 prekršajnih prijava, oduzeli 41 vozačku dozvolu, kao i četiri para registarskih oznaka. NAvodi se da je lišeno slobode 10 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

"Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: