Čuvar osumnjičen da je ukrao novac iz filijale Prve banke

Poslovnica je opljačkana juče oko 11 sati, a čuvar P. M. je tvrdio da je pljačkaš sa pištoljem upao u banku i primorao ga da mu da pare
93 pregleda 0 komentar(a)
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Prva banka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2017. 15:00h

Kriminalistička policija iz Berana uhapsila je šaltersku službenicu D. K. M. (34) i čuvara P. M. (34) iz Andrijevice koje sumnjiče da su umiješani u jučerašnju pljačku filijale Prve banke u Andrijevici u kojoj su zaposleni.

Iz policije sumnjaju da je novac iz trezora ukrao P. M, nakon što je D. K. M. ključ od trezora držala na nepropisnom mjestu.

Kako su kazali, ukradeno je oko 68.000 eura, za kojima se još uvijek traga.

Poslovnica je opljačkana juče oko 11 sati, a čuvar P. M. je tvrdio da je pljačkaš sa pištoljem upao u banku i primorao ga da mu da pare.

"Naime, kriminalistička obrada, koja je sprovedena u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, upućuje na sumnju da D.K.M. počinila krivično djelo pronevjera na način što je kao zaposleni referent na šalteru Filijale „Prve banke“ u Andrijevici prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u ovoj banci i tako omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi P.M, radniku obezbeđenja ove banke. Ona je, kako se sumnja, konkretno ključ od trezora kojim je bila zadužena kao radnik banke, a iz kojeg je otuđen novac, držala na nepropisnom mjestu u Filijali ove banke. Pošto je ključ bio na dostupnom mjestu, a ne kod D.K.M, osumnjičeni P.M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i otuđio novac", kazali su iz policije.

Kako su kazali, P. M. je iskoristio to što nije bilo struje od 9:30 do 11:30 sati u Andrijevici kako bi otključao trezor.

"Sumnja se da je P.M. počinio krivično djelo teška krađa na način što je kao radnik obezbeđenja u Filijali „Prve banke“ u Andrijevici, koristeći to što nije bilo napajanja električnom energijom od 09,30 do 11,30 časova u Andrijevici, iskoristio originalni ključ od trezora, kojim je bila zadužena D.K.M, a znajući gdje se ključ nalazi, i njime otključao trezor ove Filijale iz kojeg je otuđio novac u iznosu od 67.618,86 eura i 300 kanadskih dolara. P.M. je, sumnja se, da bi prikrio tešku krađu koju je počinio, napravio oštećenja na vratima trezora i ulaznom dijelu trezora i tako fingirao razjbojništvo. On je Odjeljenju bezbjednosti Andrijevica oko 11,35 časova lažno prijavio da je nad njim počinjeno razbojništvo uz prijetnju oružjem, od strane nepoznate maskirane osobe. P.M. je, kako se sumnja, otuđeni novac u navedenom iznosu sakrio a policija preduzima aktivnosti kako bi ga pronašla i vratila vlasniku", navode iz policije.

Osumnjičeni D.K.M. i P.M. su, kako su kazali iz policije, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, danas privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.

Kriminalističkoj policiji iz Berana u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela pomoglo je Odjeljenje bezbjednosti Andrijevica i Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije.

Bonus video: