Intimnost teatra za emocije publike

U predstavi igraju: Ana Vučković, Miloš Pejović, Dejan Ivanić, Katarina Krek, Emir Ćatović, Jelena Simić, Branka Stanić, Simo Trebješanin dočarali su život i ljubav koja je rođena u “Orkanskim visovima”
94 pregleda 0 komentar(a)
predstava Orkanski visovi, Foto: Zetski dom
predstava Orkanski visovi, Foto: Zetski dom
Ažurirano: 26.10.2017. 09:10h

Predstava “Orkanski visovi”, premijerno izvedena u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, izmamila je duge aplauze, usklike, ali i suze.

Predstava je nastala u koprodukciji Barskog ljetopisa i pozorišta na Cetinju. U julu je prvi put izvedena u Starom Baru, ali, ipak intimnost teatra priči više prija, kažu autori i glumci.

"Ovdje smo napravili intimniju atmosferu. Nadam se da predstavu čeka dug pozorišni život na scenama”, kazao je Miloš Pejović koji tumači lik Hitklifa.

Rediteljka Dora Ruždjak Podolski istakla je da ju je inspirisala Rumija, ali i to da su se glumci pretočili u likove koji su im dodijeljeni.

"Rumija me je inspirisala, bili smo pod njenim okriljem. Glumci metafizički upijaju prostor u sebe. Imaju milisekundu prostora i vremena, tako grade ulogu. Glumci su fenomenalni! Na to sam posebno ponosna, oni su glavni motor ove predstave, na njima je da je čuvaju, i ja sam sigurna da hoće. Disali su kao jedan. Uopšte, imate jako dobre glumce”, kazala je rediteljka nakon premijere.

U predstavi igraju: Ana Vučković, Miloš Pejović, Dejan Ivanić, Katarina Krek, Emir Ćatović, Jelena Simić, Branka Stanić, Simo Trebješanin dočarali su život i ljubav koja je rođena u “Orkanskim visovima”.

Bonus video: