KCCG: Ne zloupotrebljavajte nas tokom izvođenja dokaza

"Prioritet su zdravlje pacijenata, a o tome najbolje govori i zahvalnost Dikića koju je uputio direktorki naše ustanove nakon njegovog liječenja. Stojimo na raspolaganju svim nadležnim institucijama za utvrđivanje svih relevantnih činjenica"
65 pregleda 2 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vijesti
Klinički centar Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 26.10.2017. 08:54h

Klinički centar Crne Gore (KCCG) osudio je izjave Gorana Petronijevića i Milana Petrovića, advokata optuženog za terorizam Bratislava Dikića, tokom izvođenja dokaza pred Višim sudom u Podgorici, apelujući na sve aktere u postupku da ne zloupotrebljavaju tu ustanovu.

"Sumnje advokata, ne samo u stručan rad ljekara KCCG i konsultanta doktora Zorana Mirkovića sa VMA iz Beograda, kojeg smo po njegovoj želji angažovali da ga operiše, već i njihov zahtjev da se izvrši DNK analiza uzoraka pacijenta Dikića koji su urađeni u našoj ustanovi tokom njegovog hirurškog zbrinjavanja, nedvosmisleno optužuju našu ustanovu za krivično djelo", kaže se u saopštenju.

Kako se ocjenjuje, na ovaj način je bez presedana, do sada nezapamćenim činom u crnogorskom zdravstvu, KCCG optužen za krivično djelo, "čime bi ugrozili zdravlje pacijenta".

Navodi se da je Dikić tokom bolničkog liječenja, 5. oktobra, upoznat sa patohistološkim nalazom i da nije imao prigovor.

KCCG je, kako se ističe, najreferentnija zdravstvena ustanova u državi i svoju djelatnost obavlja na visoko profesionalnom nivou u skladu sa zakonima Crne Gore, medicinskom doktrinom i etikom.

"Prioritet su zdravlje pacijenata, a o tome najbolje govori i zahvalnost Dikića koju je uputio direktorki naše ustanove nakon njegovog liječenja. Stojimo na raspolaganju svim nadležnim institucijama za utvrđivanje svih relevantnih činjenica", kaže se u saopštenju KCCG koji apeluje na sve aktere u postupku da ne zloupotrebljavaju tu ustanovu tokom izvođenja dokaza.

Bonus video: