Policija u akciji "Boka" pretresala suspendovanog službenika Uprave policije

"Netačno je da su policijski službenici fizički nasrnuli na Z.S. tokom kontrole", saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije
523 pregleda 12 komentar(a)
Kavački klan, Zlatko Samardžić, Foto: Savo Prelević
Kavački klan, Zlatko Samardžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2017. 05:21h

Policajci su nedavno pretresli suspendovanog kolegu Zlatka Samardžića, ali ga nijesu tukli.

To tvrde iz Uprave policije, navodeći da su osumnjičenog člana kavačkog kriminalnog klana kontrolisali u akciji Boka.

Izvori bliski Samardžiću tvrde da su specijalci sa maskama tada pretukli suspendovanog policajca, jer im je navodno rekao da nemaju pravo da ga pretresaju.

Nezvanični izvori iz policije, međutim, konstatuju da je taj Tivćanin zapravo bezuspješno pokušao da isprovicira napad na sebe.

"Netačno je da su policijski službenici fizički nasrnuli na Z.S. tokom kontrole... Tačno je da je suspendovani policijski službenik Z.S, protiv kojeg je podnijeta krivična prijava iz nadležnosti rada Specijalnog državnog tužilaštva i koji je shodno tome suspendovan do okončanja krivičnog postupka, kontrolisan u Kotoru tokom izvođenja akcije "Boka". Tom prilikom policijski službenici su izvršili pregled Z.S. i vozila kojim je upravljao, a radi eventualnog pronalaska nedozvoljenih stvari i predmeta", odgovoreno je zvanično iz Uprave policije.

Iz te institucije objasnili su da se Samrdžić nakon izvršene kontrole udaljio vozilom.

On je uhapšen 12. septembra 2016. u Kotoru, a nakon mjesec dana tužiocima je priznao da je zloupotrijebio službeni položaj i javljao kriminalnom klanu kada će policija u akcije.

Nekoliko mjeseci kasnije pred sudijama je "poništio" nagodbu sa tužiocima, tvrdeći da je priznao stvari koje nije uradio.

Nedavno je potvređena optužnica, kojom ga Specijalno tužilaštvo tereti da je omogućio dvojici navodnih članova kavačkog klana da dogovaraju odbranu, javljao im i upozoravao ih da se čuvaju ili bježe ukoliko je postojala mogućnost da budu privedeni, zbog čega su uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Predmet protiv bivšeg komandira kotorske policije Samardžića, biće spojen sa onim u kojem su optuženi pripadnici kavačkog kriminalnog klana, na čelu sa Slobodanom Kašćelanom i Igorom Božovićem.

Kašćelan, Božović i optuženi Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić zvani Major i Davor Prelević su u bjekstvu.

U tom postupku sudi se i Kotoraninu Iliji Dedoviću čiji je sporazum o priznanju krivice ranije Viši sud odbacio, Nikoli Andriću, Igoru Andriću, Tripu Moškovu, Goranu Ljubatoviću, Stefanu Brnoviću, Aleksandri Bogdanović i Đerđu Camaj.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva Kašćelan i Božović organizovali su kriminlanu grupu “Kavčani” koja je dilovala drogu, reketirala, prala novac, zelenašila. Optužnicom im je stavljeno na teret davanje mita, prodaja droge, nedozvoljeno držanje oružja, zelenaštvo, pranje novca, teško djelo protiv opšte sigurnosti...

Policija je prošle sedmice zvanično saopštila da je u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske pretres obavljen i na dvije lokacije koje koristi jedan od vođa organizovane kriminalne grupe “Kavač” Slobodan Kašćelan.

Bonus video: