Beograd: Neviđene mjere obezbjeđenja, "škaljarci" stražarili ispred Višeg suda

Kako "Blic" saznaje, dvojica oštećenih biznismena su, uprkos uznemirenosti zbog prisustva "škaljaraca", dali pred sudom iskaz u kom su potvrdili da je došlo do iznude i teškog prebijanja
314 pregleda 4 komentar(a)
suđenje, sudnica, Foto: Shutterstock
suđenje, sudnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2017. 16:47h

Na juče nastavljenom suđenju trojici pripadnika škaljarskog klana - Vladimiru Popoviću, Daliboru Đoriću i Vojislavu Kostiću - zbog iznude 110.000 eura u kockarnici "Havana", pred zgradom Višeg suda u Katanićevoj ulici u Beogradu skupilo se više od dvadeset pripadnika škaljarskog klana i njihovih "simpatizera", među kojima je bio jedan od navodnih najpoznatijih pucača klana, prenosi "Blic".

Naime, kako "Blic" saznaje, dvojica oštećenih biznismena koji su juče dali iskaz pred sudskim vijećem došli su u Katanićevu ulicu pod neviđenim mjerama obezbjeđenja, uznemireni zbog okupljenih "žestokih momaka". Oni su, ipak, dali pred sudom iskaz u kom su potvrdili da je do iznude i teškog prebijanja u "Havani" došlo.

Pred sudom su ih, između ostalih, čekala i najmanje četvorica uhapšenih "škaljaraca" iz akcije masovnog hapšenja u novobeogradskom restoranu "Durmitor" u junu ove godine, zbog nelegalnog nošenja oružja.

Tako su se u Katanićevoj, kako piše "Blic", ponovo zajedno našli Marko Perović i Milan Petrović (koji se ranije prezivao Marojević ali je promijenio prezime), obojica uhapšeni i pušteni nakon što im je inicijalno određen pritvoru u Višem sudu.

U Katanićevoj ulici bio je i Zvonimir Kostić, takođe uhapšen u "Durmitoru", inače brat okrivljenog Vojislav Kostića, žandarma koji je optužen za reketiranje. I Kostić je pušten na slobodu nakon hapšenja u "Durmitoru".

Prvo ime među okupljenim "škaljarcima" bio je ipak Ilija Zec (28), za koga postoje, kako piše "Blic", operativne policijske informacije da predstavlja takozvanog prvog pucača škaljarskog klana. Kako je "Blic" pisao, podsjećaju iz tog srpskog dnevnika, Zec je blizak saradnik Siniše Milića i Filipa Koraća, bosanskog ogranka klana Luke Bojovića. Zec je, takođe, i svjedok u postupku Popoviću, Kostiću i Đoriću, i on bi trebalo da da iskaz u nastavku glavnog pretresa, na ročištu 9. novembra.

Međutim, pravo iznenađenje bio je, dodaje "Blic", dolazak dvojice "žestokih momaka" iz 90-ih godina: Zlatana Šehovića i Zvonka Mateovića. Mateović, koji je bio tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana i bio je prisutan u trenutku njegovog ubistva u "interkontinentalu", posljednji put bio je hapšen 2011. godine, i to (baš kao i trojka iz "Havane") zbog reketiranja i iznude. Nije poznato u kakvoj je vezi sa škaljarskim klanom.

Bonus video: