Stijepović: Karate klub Budućnost je jedan od sportskih brendova Podgorice

Gradonačelnik Podgorice je kazao da se Glavni grad pokazao kao partner kluba i da će tako biti i ubuduće, naglasivši da uspjesi koje je klub postizao na to i obavezuju
4 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Karate klub Budućnost, Foto: PG Biro
Slavoljub Stijepović, Karate klub Budućnost, Foto: PG Biro
Ažurirano: 25.10.2017. 15:26h

Karate klub Budućnost za 50 godina rada imao je preko 40.000 članova, a njegovi takmičari osvojili su 27 medalja na svjetskim i 87 na prvenstvima Evrope, saopšteno je nakon sastanak gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i Organizacionog odbora za proslavu jubileja kluba.

Stijepović je kazao da se Glavni grad pokazao kao partner kluba i da će tako biti i ubuduće.

On je naglasio da uspjesi koje je klub postizao to i obavezuju, navodeći da se radi o najstarijem karate klubu u Crnoj Gori i koji je svojoj državi donio prvu titulu prvaka Evrope.

"Generacije koje je ovaj klub oblikovao ne samo u sportskom nego u svakom smislu, su vaša zaostavština, ali i naša budućnost. To je klub koji okuplja mlade ljude i usmjerava ih ka pravim vrijednostima", kazao je Stijepović.

Predsjednik Organizacionog odbora proslave jubileja, Dušan Simonović naglasio je da su jubileji prava prilika da se podsjete postignutih rezultata, ali i da se fokusiraju na ono što ih čeka u budućnosti.

On se zahvalio gradonačelniku Podgorice na podršci klubu.

Direktor kluba, Rajko Vujošević kazao je da je Bududćnost bila osnova iz koje su iznikli mnogi treneri, selektori i sudije.

On je pozvao gradonačelnika da svečano otvori Kup oslobođenja Podgorice koji će u decembru okupiti takmičare iz 15 država svijeta.

Čan Upravnog odbora, Milojica Dakić istakao je da Karate klub Budućnost na pravi način predstavlja grad i državu.

Šef stručnog štaba, Dragoljub Kopitović smatra je da je Budućnost i dalje popularna kod mladih ljudi.

Trener Nela Tatar istakla je da je karate posebna vrsta sporta koji se trenira iz ljubavi, a ne zbog novca.

"Glavni grad se pokazao kao partner klubu koji mu je vratio rezultatima", kazala je Tatar.

Bonus video: