Karatisti bez medalje prvog takmičarskog dana

84 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski karatisti, Tenerife, Foto: Karate savez Crne Gore
Crnogorski karatisti, Tenerife, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 25.10.2017. 18:06h

Crnogorski karatisti bez medalje završili su prvi takmičarski dan Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore na Tenerifama.

Junior Vladimir Mijač na startu takmičenja u katama pobijedio je Engleza Adama Pitersa 5:0 i Džastina Bejnsa iz Južne Afrike 5:0, dok je u trećem izgubio od Lerija Durana Arakene iz Domikanske Republike 3:2.

On je u narednom kolu poražen od Hong Son Oija iz Malezija 4: 1 i crnogorskom takmičaru zatvorio vrata repesaža.

"Žao mi je što sam nastup na SP završio u trećem kolu. Bio sam izuzetno spreman i motivisan. Moram da priznam da sam se zadesio u dijelu žrijeba sa najjačim svjetskim takmičarima, tako da je falilo i sportske sreće. Po mišljenju selektora u trećem meču je rezultat trebao biti na mojoj strani, što mi naravno daje dodatni podstrek za dalji rad", rekao je Mijač.

On se zahvalio selektorki Slavki na velikoj podršci u radu i takmičenju.

"Iskoristio bih priliku da čestitam Ivani Bujković i Kenanu Nikočeviću na odličnim nastupima", kazao je Mijač.

Juniorka Ivana Bujković u prvom kolu eliminisala je Portugalku Marijanu Semblano 3:2, dok je u drugom izgubila od Bjeloruskinje Katarine Karatkevič 5:0.

Kadet Kenan Nikočević na startu šampionata bio je slobodan, u drugom kolu pobijedio je Nejca Sterniša iz Slovenije 3:2, dok je u trećem izgubio od Hin Ju Tanga iz Hong Konga 4:1.

Mijača i Nikočevića sa Arijanom Kočanom očekuje u petak ekipni nastup.

"Daćemo sve od sebe da se što bolje plasiramo. Naporno smo radili i vjerujem da ćemo taj rad opravdati dobrim rezultatom", kazao je Mijač.

Selektor Slavka Maksimović kazala je da je Mijač bio ubjedljiv u prva dva kola i da je imao nastup bez greške.

"Odličan je bio i u trećem kolu i nepravedno je izgubio po ocjeni svih. Po kvalittetu zaslužuje sam vrh i borbu za medalju. Imao je težak žrijeb, sve najjače u svom dijelu kostura. Vjerujem da je bio u drugom dijelu da bi došao do medalje", kazala je Maksimović.

Ona je istakla da je Nikočeviću i Bujković SP bilo prvo veliko takmičenje.

"Uz dozu treme odradili su dobro i kvalitetno. To je za njih veliko iskustvo i ovo takmičenje poslužiće im da unaprijede dalji rad", kazala je Maksimović.

Za četvrtak zakazan je nastup juniorke Vasilise Bujić u borbama (preko 59 kilograma).

Kadeti Bojan Bošković (do 70) i Milena Jovanović (preko74) boriće se u subotu, dok će u nedjelju na tatami mlađi seniori u borbama Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Nikola Malović (do 75), Vuk Popović (do 84) i Nikola Ivanović (preko 84 kilograma).

Bonus video: