Suzbijanje nezakonitog izlova ribe: Policija oduzela eksploziv, oružje i dinamit

Tom prilikom zaplijenjeno je 20 kg eksploziva, tri štapina dinamita i dvije puške
109 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2017. 13:19h

Pripadnici MUP-a su danas izvršili pretres 12 lica i njihovih imovina na teritorijama Bara, Ulcinja, Budve, Herceg Novog i Tivta u sklopu akcije suzbijanja nezakonitog ribolova.

Tom prilikom zaplijenjeno je 20 kg eksploziva, tri štapina dinamita i dvije puške.

"Naime, na području Opštine Ulcinj, službenici Sektora granične policije u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su izvršli pretres stana koji korisiti S.H. i tom prilikom pronašli i oduzeli lovačku pušku, u ilegalnom posjedu. Upoznat je nadležni tužilac koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Puška će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u saopštenju Uprave policije,.

Policija je u Baru prilikom pretresa osumnjičenog P.Č. pronašla i oduzela dva štapa dinamita, ukupne dužine 80 cm.

"Na području Opštine Budva, službenici SGP i CB Budva su pretresom stana koji koristi L.V. (62) iz Budve, pronašli i oduzeli tri pripremljena štapina dinamita sa kapislama, koji je bio izliejpljen sejlotep trakom i za koji se sumnja da je bio namijenjen za nezakoniti izlov ribe, kao i 60 cm sporogorećeg štapina. Nadalje, pretresom stana u Budvi koji koristi A.V. (34) iz Budve, policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 20 kg materije za koju se sumnja da je eksploziv namijenjen za nezakonit izlov ribe. Od tih 20 kilograma eksploziva, bilo je 15 komada eksplozivnih naprava tzv "paštete", četiri improvizovane eksplozivne naprave izlijepljene sejlotepom i 75 komada privrednog eksploziva upakovanih u fabrička pakovanja kao i veća količina sporogorećeg štapina. Oduzete su i 3 amfore za koje se pretpostavlja da su izvađene sa morskog dna", navodi se u saopštenju UP.

U Tivtu su kod Ž.K. pronašli lovačku pušku, kalibra.16 koa i tri inicijalne kapsile.

"Službenici Uprave policije MUP-a inače, sa drugim nadležnim organima, preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe u moru i jezeru, a u tu svrhu od strane Vlade je formirana i radna grupa čiji je zadatak otkrivanje, dokumentovanje i procesuiranje ovih slučajeva.Treba napomenuti da policija u slučaju otkrivanja nezakonitih radnji na moru postupa shodno operativnim podacima, kao i po prijavama građana. Stoga pozivamo građane da saznanja koja imaju o nezakonitom ribolovu i licima koja se bave ovim nezakonitim radnjama prijave policiji", navode u Upravi policije..

Galerija

Bonus video: