Dnevnica: Drug Marko na radnom zadatku

„Nekada su radnici imali stalan posao i sigurnost , a danas je došlo vrijeme da su srećni ako imaju priliku neđe da rade i zarade dnevnicu“, kazao je Marko prilikom susreta sa ekipom emisije.
154 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2017. 08:04h

Druga epizoda treće sezone emisije Dnevnica donosi priču o porodici Kovačević iz Tivta koja u dosta teškim materijalnim uslovima mora da obezbijedi i sredstva za liječenje osmogodišnje kćerke koja je dijete sa posebnim potrebama. Gost – radnik ove epizode, koji će pokušati da pomogne Kovačevićima je Marko Perković, čelinik NVO „Generalni konzul SFRJ“ iz Tivta.

„Danas kada postajem dnevničar dajem časnu radničku riječ ...“ Ovom zakletvom počeo je svoj radni dan Marko. Iako je taj dan trajao duže od osam sati, nije se bunio, već je prihvatio zahtjeve poslodavaca, kako bi obezbijedio što više novca.

„Nekada su radnici imali stalan posao i sigurnost , a danas je došlo vrijeme da su srećni ako imaju priliku neđe da rade i zarade dnevnicu“, kazao je Marko prilikom susreta sa ekipom emisije.

DA LI JE DRUG MARKO UPRAVLJAO AVIONOM?

U ranim jutarnjim satima zaposlili su ga na tivatskom aerodromu. „Uvijek sam maštao da budem pilot. Evo mi se ispunjava želja“, kazao je Marko prilikom susreta sa čelnicima aerodroma.

Nakon avanture na aerodromu, alatka sa kojom se družio na sledećem poslu bila je lopata. Kao građevinski radnik postavio je „kamen temeljac“ za brojne infrastrukturne projekte.

„Lopata je simbol Dnevnice, i uvijek nam je drago kad imamo priliku da nekoga uposlimo na poslovima koji podrazumijevaju rad sa njom. Ali Marko i lopata...vidjećete“, kazali su iz Fabrike ideja koja producira emisiju.

Marko Perković je radio i u hotelu kao hotelski radnik. Tu je sreo prijateljicu koja mu je bila šefica i stvari su dobile neplanirani obrt.

„Nekada je popularna pjesma bila „..radnička odmara se klasa, plavi Jadran se talasa...“, a danas nema odmora za radnike, a ni mora....“ , kazao je Marko.

Samo sat kasnije dok je radio u firmi koja održava kompleks na Luštici , dopunio je svoju izjavu.

„Evo radnička klasa ipak može na more, ali kao baštovani i čistači stranim bogatašima. A nekad je radnik bio gorostas u Jugoslaviji“ , dodao je Marko.

Građani Tivta odazvali su se u večernjim satima na humanitarno veče, a nakon toga je ekipa sa Markom otišla da trguje u IDEA market.

Kako je završio radni dan vječitog Jugoslovena Marka Perkovića i da li je pomogao porodici za koju je odvojio svoj dan gledajte večeras u 20 sati na TV Vijesti u novoj epizodi Dnevnice.

Galerija

Bonus video: