BP: SUĐENJE ZA PLJAČKU POSLOVNICE PRVE BANKE

I Pink panter kod Đukanovića u banci

Milašinović, Ceković, Marjanović i Brkić odgovaraju za pljačku filijale Prve banke u Beranama, iz koje su ukrali 161.036 eura
866 pregleda 6 komentar(a)
suđenje, Prva banka, Foto: Jadranka Ćetković
suđenje, Prva banka, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.04.2019. 23:13h

Optuženi Miloš Ceković (32) otkazao je punomoćje pravnom braniocu  nezadovoljan kvalitetom zastupanja, zbog čega je odloženo suđenje  četvorici muškaraca  za pljačku berasnke filijale Prve banke.

Ceković, Filip Marjanović  (19),  Milan Brkić (18) i Goran Milašinović (39) odgovaraju za pljačku filijale Prve banke u Beranama, iz koje su u martu ukrali 161.036 eura.  

Ceković je otkazao punomoćje advokatici po službenoj dužnosti - Jeleni Kljajević.

“Za četiri mjeseca obišla me svega četiri  puta,  a tražila je od mene da nešto priznam jer je to, kako je objasnila - jedini način da prođem dobro”, kazao je Ceković.

Nakon njegovog zahtjeva, sudija Vukomir Bošković  prekinuo je  suđenje, dajući mu rok od mjesec dana da angažuje drugog advokata i pripremi odbranu.

Prema optužnici, njih četvorica su 13. marta u filijali Prve banke  oduzeli 161.036,10 eura,  uz prijetnju smrću radnicima i klijentima.

Navodi se da su djelovali prema unaprijed  razrađenom planu, sa podijeljenim ulogama...

“Nakon što su se upoznali sa ulicama Berana i skovali plan za pljačku i bjekstvo, sitgli su u sporednu ulicu odakle su maskirani izašli Brkić i Marjanović i sa fantomkama na glavama upali u banku vičući: 'Lezite, pare, brže. Brkić je uperio pištolj u glavu šalterskoj radnici Mileni Bakić i Valentini Veković, te Alenu Skenderoviću i direktoru filijale Petru Bismiljak, naredivši im da legnu jer će ih ubiti. Marjanović je za to vrijeme natjerao  Vesnu Kastratović da otključa trezor, ispalivši jedan hitac u vis. Pošto su uzeli novac, potrčali su u sporednu ulicu gdje su ih čekali Ceković i Milašinović”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

Piše da je podijelom plijena na izlazu Berana, Milašinović  odnio 132.336,10  eura, dok je kod Brkića i Marjanovića nakon hapšenja u Rožajama pronađeno po 14.500 eura.

Sat poslije pljačke Brkić i Marjanović su uhapšeni u Rožajama, dok je Baranin Milašinović uhapšen 3. jula u Baru, istovremeno sa  Cekovićem.

On je  navodni član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata Pink Panter.

Za Milašinovićem je Kipar raspisao potjernicu zbog oružane pljačke i udruživanja zbog vršenja zločina.