KARATE

Nikočević, Bujković i Mijač sjutra na tatamiju

Selektor muške kadetsko-juniorske reprezentacije u katama, Slavka Maksimović kazala je da su njeni takmičari spremni i da pored izuzetno jake konkurencije očekuje dobre rezultate
82 pregleda 0 komentar(a)
Reprezentacija Crne Gore u katama, kadeti, juniori, Foto: Karate savez Crne Gore
Reprezentacija Crne Gore u katama, kadeti, juniori, Foto: Karate savez Crne Gore
04.04.2019. 23:13h

Crnogorski predstavnici u katama nastupiće sjutra, prvog takmičarskog dana Svjetskog karate prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, na Tenerifama, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će na tatami kadet Kenan Nikočević, te juniori Ivana Bujković i Vladimir Mijač. 

Selektor muške kadetsko-juniorske reprezentacije u katama, Slavka Maksimović kazala je da su njeni takmičari spremni i da pored izuzetno jake konkurencije očekuje dobre rezultate. 

"Najviše se očekuje od Mijača, ima najviše iskustva i kvaliteta za velike rezultate. Mnogo će zavisiti od žrijeba, ali i od suđenja. Svi ostali kataši prvi put su na tako velikom takmičenju, ali ne znači da neće dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat", rekla je Maksimović.

Ona je naglasila da je posebno zadovoljstvo predstavljati svoju državu na najjačoj karate smotri u svijetu.

Mijač je prije dvije godine na šampionatu svijeta u Džakarti bio bronzani, dok je početkom februara ove godine na Evropskom prvenstvu u Sofiji izgubio meč za polufinale.

Bujković je u Sofiji zaustavljena u trećem kolu, a posljednje tri godine bila je finalista Balkanskog prvenstva.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću prvi put predstavljati svoju državu na Svjetskom prvenstvu. Spremna sam fizički i psihički i daću sve od sebe da postignem što bolji rezultat", kazala je Bujković.

Mijač i Nikočević sa Arijanom Kočanom, činiće muški kadetsko-juniorski tim, koji će nastupiti u petak.