Vremeplov: Trgovačke marže i do 300 odsto

Lazović je kazao da su CG trgovci tako visokim maržama uticali na ukupnu klimu i, pored Vladinih mjera u sektoru poljoprivrede koje su dale efekte, izazvali povećanje cijena brašna, mlijeka i mesa
1 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2017. 08:45h

Predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj i poljoprivrede sastaće se sa velikim trgovcima na prostoru CG i razgovarati o najnovijim poskupljenjima, a skrenuće im pažnju da oni odgovaraju za ukupnu klimu.

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović ocijenio je da su nedavna poskupljenja u CG izazvali lanci trgovina uračunavajući ogromne marže od 200 i 300 odsto. On je dodao da zbog toga jedva čeka da se na tržištu pojave veliki regionalni trgovac, kao što je beogradska Delta, koji je, kako je ocijenio, na tržištu Srbije i regiona pokazao da se dobrom politikom mogu održavati i umjerene cijene.

Lazović je kazao da su CG trgovci tako visokim maržama uticali na ukupnu klimu i, pored Vladinih mjera u sektoru poljoprivrede koje su dale efekte, izazvali povećanje cijena brašna, mlijeka i mesa.

“...oni kojima tržište dozvoljava, oni to urade. U uslovima ovako malog tržišta postoje neki drugi oblici komunikacije i povezivanja među njima”, rekao je on.

Bonus video: