POGOĐEN HICEM U PREDJELU BUTNE KOSTI

Lekić, član grupe kradljivaca dragulja "Pink panter" ranjen na Cetinju

“Vijestima” je iz Uprave policije rečeno da je ljekarima Hitne pomoći kazao da je neko pucao na njega, ali to navodno nije želio da potvrdi pred inspektorima
498 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Luka Lekić, Foto: Savo Prelević
Vladimir Luka Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 23:30h

Cetinjanin Vladimir Luka  Lekić ranjen je u noći između nedjelje i ponedjeljka na Cetinju, ispred zgrade u kojoj stanuje.  

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, navodni član grupe kradljivaca dragulja “Pink panter”, pogođen je hicem iz vatrenog oružja,  u predjelu butne kosti. 

 “Vijestima” je iz Uprave policije rečeno da je ljekarima Hitne pomoći kazao da je neko pucao na njega, ali to navodno nije želio da potvrdi pred inspektorima. 

Iz te institucije nezvanično su saopštili da  ne isključuju mogućnost da je u pitanju samopovređivanje, ali da će se izjasniti nakon što dobiju rezultate vještačenja tragova sa lica mjesta i prikupe dokazi. Viša državna tužiteljka u Podgorici Lepa Medenica “Vijestima” je kazala  da je izviđaj obavila policija po njenom nalogu:

“Prikupljaju se podaci u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i to je sve što mogu sada vam reći”.

Lekić je u novembru 2010. godine osuđen na osam godina zatvora zbog učestvovanja u krađi nakita i satova vrijednih dva miliona eura, iz jedne zlatare u Frankfurtu u decembru 2003. godine.

Pljačku je izvršio sa još dva crnogorska državljanina koji se nalaze u zatvoru u Francuskoj.

Na suđenju je tvrdio da nije kriv, i da je u vrijeme pljačke  samo prolazio kroz Njemačku. 

Sudije su u presudi obrazložile da su Cetinjanina snimile nadzorne kamere iz te zlatare, te da se na snimku vidi da drži šrafciger prislonjen uz obraz prodavačice. 

Za to vrijeme njegovi saučesnici su pljačkali radnju.

Vladimir je, prema policijskoj evidenciji, nedavno promjenio ime u Luka.