Sloboda Mićalović zvijezda kazahstanskog filma

Njen lik je supruga i majka, glumica po profesiji, koja se trudi da dobije pravi angažman

5288 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FEST
Foto: FEST

Popularna srpska glumica Sloboda Mićalović igra glavnu žensku ulogu u kazahstanskom filmu “Suncokret”, porodičnoj drami u režiji Elije Gilman, koja je dio programa Fest Fokus jubilarnog Festa.

Ulogu u tom filmu dobila je na poziv rediteljke, koja ju je zapazila u filmu "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, koji je uspješno prikazivan širom svijeta, rekla je Mićalović na konferenciji za novinare u Kombank dvorani, prisjećajući se i saradnje s Kusturicom na tom filmu, čija je svjetska premijera bila u Veneciji, a domaća i regionalna na otvaranju 45. Festa 2017.

“Zahvaljujući Kusturici, film je izazvao ogromnu pažnju. Pisali su mi ljudi iz cijelog svijeta, iz Indije, Kine, pa evo i iz Kazahstana. Elija Gilman je poželjela da uradim selftejp za glavnu žensku ulogu. Rekla sam joj da ne govorim ruski. U tom trenutku sam snimala seriju ‘Koreni’, a njoj je trebalo baš tada da uhvati određeni trenutak na poljima suncokreta. Koleginice Anica Dobra i Dara Džokić, koje su bile sa mnom na setu serije, insistirale su da probam. Tako sam na svom nepostojećem ruskom naučila sve napamet, snimila i – dobila ulogu”, ispričala je Sloboda Mićalović. Tada su snimali “Suncokret” samo nekoliko dana, a naredne godine vratila se da urade čitav film u Alma Ati.

Njen lik je supruga i majka, glumica po profesiji, koja se trudi da dobije pravi angažman.

“To je problem nas žena danas koje pokušavamo da budemo i majke i supruge i da imamo karijeru. I tu neko mora da strada. Ova žena nije baš neka glumica, ali ima ambiciju, ne toliko da postane slavna nego da bude od koristi za porodicu. Muž je taj koji je odustao od porodice, bježi u lov, traži se. To nije bolesna porodica, ali su prisutna ozbiljna razmimoilaženja i tu trpi dijete. Porodica se prilično raspada, a dijete odlazi stranputicom, koju danas čine igrice i sajber svijet koji može da bude vrlo opasan”, ispričala je Sloboda Mićalović.

Bonus video: