Dulović tvrdi da se nožem branio od palica

Prema optužnici, Dulović je na benzinskoj pumpi u Rasovu, dva puta ubo Bogavca britvom, zadajući mu teške tjelesne povrede
229 pregleda 0 komentar(a)
Petar Dulović, Foto: Jadranka Ćetković
Petar Dulović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.10.2017. 16:02h

Optuženi Petar Dulović rekao je da je Bojana Bogavca ubo britvom tek nakon što ga je ovaj sa sinovcem Danilom izudarao palicama.

"Uhvatio sam Bojanu palicu, zarotirao ga udesno i tada sam mu zadao jedan udarac u desni slabinski dio leđa”, kazao je juče u bjelopoljskom Višem sudu Dulović.

On odgovara za pokušaj ubistva. Dulović je rekao da se ne sjeća da je drugi put udario oštećenog.

Bogavac je tvrdio da je palicom više puta zamahivao ali da je samo jednom udario optuženog.

Njegov sinovac Danilo Bogavac ispričao je juče da je vidio kada je Dulović prvi put nožem udario njegovog strica koji je jednom nogom bio van automobila.

"Tada ga je Bojan, braneći se, udario kaligrafskim svitkom po ruci”, kazao je Danilo, dodajući da je taj predmet imao u automobilu jer je umjetnik i profesor umjetnosti.

Ovaj svjedok je u istrazi tvrdio da je Bojan sjedio u automobilu, kada ga je Dulović povrijedio nožem, ostajući pri iskazu datom sudu.

Objasnio je da mu je bilo od ranije poznato da postoji sukob između njih zbog djevojke...

Taj svjedok je rekao da je policija mogla da spriječi sukob - da su Dulovića nakon njihove prijave prijetnji i poziva na javni obračun zadržali u stanici.

Prema optužnici, Dulović je na benzinskoj pumpi u Rasovu, dva puta ubo Bogavca britvom, zadajući mu teške tjelesne povrede.

Suđenje se nastavlja 14. novembra.

Bonus video: