Lješković "robija" u Brezoviku

"Lješković je u zatvoru bio privilegovan - koristio je pametni telefon, imao pristup internetu, ali i poštovanje komandira"...
318 pregleda 40 komentar(a)
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2017. 13:45h

Osuđeni komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Radosav Lješković trenutno "robija" u bolnici "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku, saznaju “Vijesti”.

Iz Ministarstva pravde potvrdili su da se na liječenju u Brezoviku nalaze dva zatvorenika.

Oni su međutim odbili da odgovore o kojim osuđenicima je riječ, od kada se i zbog čega nalaze u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Trenutno se na liječenju u Specijalnoj bolnici "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku nalaze dva zatvorenika. U Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija obezbijeđeni su uslovi za pružanje zdravstvene zaštite pritvorenicima i zatvorenicima na primarnom nivou iz oblasti opšte medicine i stomatološke zdravstvene zaštite. Kada je u pitanju pružanje zdravstvene zaštite na sekunadrnom i tercijalanom nivou, pritvorenici i zatvorenici se, u skladu sa zakonom, upućuju u odgovarajuće zdravstvene ustanove i Klinički centar Crne Gore”, piše u odgovoru Ministarstva pravde koji je potpisala portparolka Đina Popović.

Lješković je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja pripadnika policijske jedinice kojom je rukovodio, a koji su tukli građane nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta, oktobra 2015.

Na izdržavanje zatvorske kazne javio se 21. septembra.

Tokom postupka koji je vođen protiv njega, tužilaštvo je utvrdilo da je sa još 54 pripadnika SAJ-a sačinio zajednički izvještaj o upotrebi sredstava prinude nakon političkih protesta i time svjesno prekršio propise i od javnosti sakrio kolege koji su mučili i zlostavljali građane.

Tužiteljka je u sudu govorila da je u postupku utvrđeno da su sajovci 24. oktobra 2016. godine, na tri lokacije mučili i zlostavljali Milorada Mija Martinovića, Andriju Račića, Marka Rakočevića, Darka Šćepanovića, Branimira Vukčevića i Momčila Baranina.

Neki od osuđenika nezvanično su saopštili “Vijestima” da je Lješković u zatvoru bio privilegovan - da je koristio pametni telefon, imao pristup internetu, ali i da se komandiri prema njemu ophode totalno drugačije u odnosu na druge zatvorenike.

U Kotoru se liječi još sedam zatvorenika

“Vijestima” su iz Ministarstva pravde odgovorili da se osim dva zatvorenika u Brezoviku, u Kotoru na liječenju nalazi još sedam njih.

"Sedam lica je hospitalizovano u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, od kojih šest imaju izrečenu mjeru obaveznog liječenja zavisnosti, a jedan zatvorenik je upućen od strane psihijatra ZIKS-a”, navodi se u odgovoru.

Bonus video: